Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Szebben helyesebben magyarul

 

A Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája sikeresen pályázott az NTP-ATP-19-0026 számú pályázati azonosítóval rendelkező „Szebben, helyesebben magyarul!” A magyar anyanyelvi, valamint a Magyarországon élő nemzetiségek anyanyelvi identitás megőrzését célzó tehetséggondozó programok támogatása projektre.

Ennek keretében a pályázatban résztvevő tanulók foglalkozásokon vettek rész, amelyeken nyelvtani és irodalmi ismereteik bővültek. A foglalkozások alkalmával, változatos munkamódszerekkel színesítettük az együtt töltött időt. Tanulóink ismereteiket bővítették, mélyítették több részterületen: szemantika, nyelvtörténet, nyelvemlékek, nyelvjárások, határon túli magyarság irodalma –anyanyelve, helyesírás, szép kiejtés, versmondás, szólások, közmondások…

Két tanulmányi kirándulásunkból az egyik valósult meg eddig. Budapestre a Magyarság Házába látogattunk el, ahol egy rendhagyó irodalomóra keretén belül Arany János balladáit hozta hozzánk közelebb két versmondó és egy népdalénekes, akik a Vajdaságból érkeztek. A pályázat által lehetőségünk volt ebédet is biztosítani a tanulóknak, amelyet a haza indulás előtt jóízűen elfogyasztottak.  

Másik kirándulásunk a szegedi Móra Ferenc Múzeum látogatása lesz, ahol interaktív foglalkozás keretében bővítjük tovább ismereteinket.

 

Somodiné Sándor Anikó és Kormos Zsuzsanna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSATOLT DOKUMENTUMOK