Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Könyvtárunk

A Kölcsey Ferenc Általános iskolában több évtizede működik iskolai könyvtár.

Az épület-felújítási munkálatok befejezésével az iskolai könyvtár is beköltözhetett végleges helyére, a 406-os tanterembe. Az itt található kölcsönzői tér igazán kellemes és kényelmes környezettel várja olvasóit. A terem modern multimédiás eszközökkel felszerelt, ezáltal alkalmas egy-egy igazán izgalmas és szemléletes könyvtárhasználati óra lebonyolítására is.

A harmadik emeleten található 410-es olvasóteremben találhatók a helyben használható dokumentumok, valamint a tankönyvek.

Könyvtárunk igyekszik lépést tartani a kor megváltozott követelményeivel, ezért a könyveken és folyóiratokon túl CD és DVD lemezekkel is gyarapíthatja állományát, melyeket a pedagógusok kölcsönözhetnek ki egy-egy tanórára.

Fontosnak tartjuk, hogy megfeleljünk a könyvtárhasználó gyerekek és felnőttek megváltozott igényeinek, ezért 2010-ben bekapcsolódtunk a TIOP 1.2.3/09/1 számú pályázatba, amely során vállaltuk, hogy dokumentumainkat az interneten is kereshetővé tesszük, sőt a város más iskoláival együttműködve megosztjuk gyűjteményeink hozzáférhetőségét. A projekt során intézményünk 3 új tanulói számítógéppel gazdagodott, amelyeket az aulában helyeztünk el, így mindenki számára elérhetővé váltak. A könyvtárinformatikai fejlesztés és a könyvtárak működésének összehangolása után, diákjainknak lehetőséget teremtünk a gyors és hatékony ismeretszerzésre, hogy képesek legyenek a megfelelő információ birtokába jutva később sikeres felnőttekké válni. Az iskolai könyvtárunk olyan közösségi tér, ami nagyon sokféle szerepnek, feladatnak meg kell, hogy feleljen. Iskolánk könyvtárosa és nevelői a könyvtárhasználat elsajátításával, a tanulási-ismeretszerzési képességek fejlesztésével szokatják tanulóinkat a könyvtárhoz, amely a tanórán kívüli foglalkozások legfontosabb színtere is. A délutáni foglalkozásra várók és a bejáró tanulók is az autóbusz indulásig hasznosan tölthetik el itt az idejüket.