Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Igazgatói köszöntő

Kedves Látogató!

     Tisztelettel és szeretettel köszöntöm intézményünk honlapján. Ezt a portált azért hoztuk létre, hogy tájékoztatást nyújtsunk nevelő-oktató munkánkról. Bízom abban, hogy weboldalunkon böngészve hasznos információkat talál mindennapi életünkről, programjainkról, rendezvényeinkről. Megismerheti az aktuális híreket, az itt folyó színvonalas szakmai-pedagógiai munkát, a tanórán kívüli sokrétű tevékenységeket, hagyományainkat, a működésünket szabályozó dokumentumokat. Tájékozódhat az osztályok közösségi eseményeiről, a tanulóink által elért versenyeredményekről, hazai és külhoni testvériskolai kapcsolatainkról.

     Egy olyan iskola életébe nyerhet betekintést, melyben az ősi bibliai igazság – „A bölcs tanítás az élet forrása” (Péld.13:14) – ma is érvényes. Fenntartónk, a Baptista Szeretetszolgálat magas szintű szakmai és stabil, kiegyensúlyozott tárgyi, anyagi hátteret nyújt munkánkhoz, s közösen valljuk: „A baptista iskola több mint iskola!”

     Ezalatt azt értjük, hogy tanulóinkat olyan nevelésben–oktatásban kívánjuk részesíteni, melyre fel lehet építeni egy egész életet. Azért dolgozunk, hogy tanítványaink teljes körű támogatást kapjanak személyiségük és képességeik kibontakoztatásához, továbbá megbízható tudást és nyelvismeretet szerezzenek, melynek birtokában megállják helyüket továbbtanulásuk során is. Célunk, hogy a nálunk végzett gyermekek a legjobb alapokat kapják egy boldog, kiteljesedett, sikeres jövőhöz. Ehhez rendelkezésre állnak testvériskolai együttműködéseink, fenntartónk nemzetközi kapcsolatai, a sajátos rendezvények és programok, a finanszírozási feltételek, továbbá egy gyermekszerető és gyermekközpontú, magas fokú szakmai tudással rendelkező nevelőtestület. Mindezt hitelesen alátámasztja, hogy színvonalas nevelő-oktató munkánk elismeréseként a Baptista Szeretetszolgálat Elnöksége 2019. novemberében „Az év nevelőtestülete” kitüntető díjat adományozta számunkra.

     A fentiek megvalósításának érdekében emelt szintű testnevelési és emelt szintű angol nyelvi osztályokat működtetünk. Nagy hangsúlyt fektetünk a lemaradók felzárkóztatására, az esélyegyenlőség biztosítására, a képességek szerinti differenciálásra, az egyénre szabott fejlesztésre. Integrált oktatás keretében, valamint fejlesztő foglalkozásokon végezzük a sajátos nevelési igényű tanulók hátránykompenzációját. Rendszeresen segítjük az elesetteket, a rászorulókat.

     Ezzel párhuzamosan kiemelt figyelmet fordítunk a komplex tehetséggondozásra, tehetségfejlesztésre is. A tanulmányi, kulturális és sportversenyek terén elért eredményeink, valamint elnyert elismeréseink méltóképpen igazolják ezt. Intézményünk „Akkreditált Kiváló Tehetségpont”, „Európai Tehetségpont” és „Minősített Tehetséggondozó Műhely” címmel rendelkezik. Utóbbit az országban csupán 39 intézmény tudhatja magáénak.

     Tanulóink környezettudatos szemléletének és gondolkodásának fejlesztése érdekében tervszerűen és következetesen végezzük természet- és környezetvédelmi munkánkat, kihasználjuk a fenntarthatóságra nevelés pedagógiai lehetőségeit, melyre „Örökös Ökoiskola” címünk is kötelez bennünket.

Kívánom, hogy az iskola virtuális kapuján belépve töltsön kellemes perceket körünkben, s szerezzen minél több hasznos ismeretet a kölcseysek életéről!

 

Görömbei Zoltán
igazgató