Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Ép testben ép lélek

A Baptista Szeretetszolgálat Kölcsey Ferenc Általános Iskolájában mindig kiemelt helyet foglalt el a tehetséggondozás. Mi sem példázza ezt jo

A programban résztvevő fiúk és lányok rendszeresen sportolnak és versenyeznek kézilabda, labdarúgás vagy atlétika sportágban. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a sportági képzésen túl mentálisan is képzettek legyenek. A kamaszkor kezdetén nagyon sok gyermek fejében megfordul a gondolat, hogy abbahagyja a sportolást. Ebben az időszakban kiemelt figyelmet kell fordítanunk rájuk. Támogatnunk, biztatnunk kell őket abban. hogy amit csinálnak az jó! A sikereket és a kudarcokat tudják a saját fejlődésük érdekében megfelelően érték

elni.bban mint az, hogy 2013-óta akkreditált kiváló tehetségpontként, 2017-óta minősített tehetséggondozó műhelyként, illetve 2018-óta Európai tehetségpontként folyik a munka testnevelés, természeti, angol, matematika, informatika és színjátszás területeken. A hazai és határon túli sporttehetségeket fejlesztő tehetséggondozó programok támogatásában az „Ép testben ép lélek” című projekt keretén belül valósul meg a sportban tehetséges gyerekek komplex személyiségfejlesztése.

A projektben a gyerekekkel pszichológus és tehetségfejlesztő tanár is foglalkozik, illetve számos interaktív élményközpontú foglalkozáson (például íjászat, vívás, TRX edzés keretein belül) edzők is segítséget nyújtanak és bátorítják a gyerekeket a jövőt illetően.

Nagyon fontos és sosem szabad szem elől téveszteni, hogy a velük született értékes tehetség kárba vész ha nem építünk rá, nem aknázzuk ki szakszerű oktatással, egyénre szabott tanácsokkal!

 

   

 

 

 

CSATOLT DOKUMENTUMOK