Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Sportosnak lenni menő!

Sportosnak lenni menő!

 

Az Alföld Challenge Team immár 4.alkalommal rendezte meg terepakadály futás versenyét, különböző korosztályokban.

Ám most egy új címen akadt meg a szemünk: idén meghirdették a „Legsportosabb iskola” díját is. No, ez éppen nekünk való kihívás! Lázas szervezésbe kezdtünk, szerettük volna magunkénak tudni ezt az elismerést. Mivel iskolánkból egyébként is mindig sok gyermek jelentkezik, így nem volt nehéz ösztönözni a diákjainkat a részvételre, bátran vállalták a kihívást.

Szombaton kora reggel – a kezdeti zord, esős idő ellenére- már 46 izgatott kisdiák várta, hogy leküzdje önmagát és az akadályokat. A Zenit lovarda gyönyörű környezete fogadta a kilátogató versenyzőket és érdeklődőket. A kötelező regisztráción túlesve, immáron mindenki „felchippelve” várta a futam kezdetét.

Óvatos terepszemle után rájöttünk, hogy a homokpályán kezdünk, mégpedig betonhengereken átbújva indul a rajt.

A pálya az akácerdőben folytatódott, ahol a piros-fehér szalagok mutatták a megfelelő utat. Persze, nem csupán futásról volt szó, a felállított akadályok alatt, fölött, között kellett ugrani és bújni, így teljesíteni ezt a szakaszt. A nagyobbak ezután a Tinóka vizével is megbirkózhattak, majd a mezőn a szalmabálák hívogatóan jelezték: itt bizony nincs mese, rajtuk átmászva lehet csak továbbjutni. Mindezek mellé még betársult a várva várt saras gödör. Szuper, végre legálisan is dagonyázhattunk!

Picit megviselten, koszosan, a hajunkból kikandikáló szalmaszálakkal iramodtunk neki az utolsó métereknek. A célkapu fekete-fehér-ezüst léggömbjei már hívogatóan csábítottak, amikor is farkasszemet kellett néznünk a Wolverines amerikai foci csapatával. Egyértelművé tették, hogy csakis rajtuk átjutva érhetjük el a befutást, szó szerint a testükön keresztül vezet az út a célig.

Az apró(bb) gyerekek szélsebesen, az „óriási bácsikkal” mit sem törődve cikáztak a pályán, nem találtak rajtuk fogást az akadályként tornyosuló sportolók. Célkapu, befutó érem, frissítő- a szokásos mozzanatok következtek.

Az eredményhirdetésre már a nap is kisütött, fénye versenyre kelt az érmek ragyogásával. Együtt, egymás sikerének is örültünk, mert sikerült egyéni helyezéseket is elcsípnünk:

7-9 év lány:      Csontos Zara III.

10-13 év fiú:     Tamási Zalán II.

                       Novák Péter III.

10-13 év lány:    Tamási Zorka I.

                        Csontos Gréta III.

Legfiatalabb versenyző: Földi Gréta

A nap megkoronázásaként pedig együtt vehettük át a „Legsportosabb iskola” díját, amely méltó módon tiszteleg az idén éppen 40.évét ünneplő sporttagozat szellemének.

A kölcseys gyerekek példát mutattak a nap folyamán küzdőszellemből, akaratból, elszántságból, együttműködésből, igazi nagy családként töltöttük el a szombat délelőttünket együtt.

Valóban igaz, sportosnak lenni menő, és azon túl Kölcseysnek lenni is menő!

GALÉRIA