Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Hálaadás és a reformációról való megemlékezés a Kölcseyben

Hálaadás és a reformációról való megemlékezés a Kölcseyben

 

   2021. november 11-én, összetartozásunkat kifejezve Kölcseys pólóban foglaltuk el helyünket a tornateremben, diákok, tanítók, tanárok, munkatársak.

Meghívott vendégeink Dr. Steiner József missziói igazgató és felesége a Baptista Szeretetszolgálattól, Pintér Béla énekes-dalszerző, Bognár Erika szaktanácsadó a Baptista Pedagógiai Intézettől, már nem először jártak nálunk.

   A rendezvényt megelőzően a gyerekek Máté Krisztina tanító segítségével „hálaadás falat” készítettek, ahová hálaadó gondolataikat írták fel.

Beszéltünk arról, hogy milyen fontos tudatosan hálás emberekké válnunk. Dr. Steiner József missziói igazgató szemléletes példákkal tette érthetővé, hogy a reformáció segítette hozzá az embereket, hogy Isten közelében, vele kapcsolatban élhessenek, anyanyelvükön olvasva a Bibliát.

Jól ismert, és még kevéssé ismert új dallamok is felcsendültek a hangfalakból, vidám, vagy lecsendesítő, de mindig elgondolkodtató szöveggel Pintér Béla ajkáról. Várjuk azt a tavaszi koncertet, ahol az egész iskola együtt énekelheti – reményeink szerint a koronavírus járvány elmúltával, maszk és távolságtartás nélkül – ezeket szívet-lelket építő énekeket.

   Görömbei Zoltán igazgató úr kedves szavakkal köszönte meg a résztvevők közreműködését, a gyermekek, munkatársak figyelmét. Bátorított bennünket: fontos, hogy jó emberek legyünk!

GALÉRIA