Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Erdei vándortábor a Vértesben

Erdei vándortábor a Vértesben

 

2022. augusztus 8 és 14 között 21 diákunk, és 4 felnőtt kísérő vett részt a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája által szervezett gyalogos erdei vándortáborában, a Vértesben.

A tavalyi bakonyi vándortáborhoz viszonyítva 13 diákkal kevesebb tanulót tudtunk az idén elvinni. Ennek sokféle oka lehet, többek között az, hogy ez az útvonal csomagszállítás nélküli volt, így kevesebben merték vállalni, hogy teljesítik.

Élményeink viszont az idén is páratlanok voltak. Nem felejtjük el biztosan a kis vadmalac, vagy a lábatlangyík okozta meglepetést, a csókakői csodálatos panorámát, a vadászházi szabadulószobát, vagy az Oroszlányi Bányászati Múzeumban tett vonatozást. A kártyapartikra, a szalonnasütésre, a filmforgatásra, és a bogarászásokra is biztosan szívesen emlékszik majd vissza mindenki.

Azt, hogy néha embert próbálóan nehéz volt az utunk, szintén nem feledjük. De erre már büszkén gondolunk, mert MEGCSINÁLTUK! A tábor hét napja alatt 90 kilométert gyalogoltunk, sokat nevettünk, ahol tudtuk, ott segítettük egymást, és így egy jó közösséggé kovácsolódtunk. A tábor végére többen megfogalmazták, hogy olyan jó lenne még maradni egy hétre. Élvezni a tiszta levegőt, az erdei nyugalmat, a madárdalt, és persze egymás társaságát.

Augusztus 14-én feltöltődve jöttünk haza. Testileg és lelkileg megerősödtünk. Még nem tudjuk, hogy egy év múlva merre indulunk. Talán a Balaton-felvidékre, talán a Mecsekbe, vagy a Zempléni-hegységbe visz az utunk. De ha rajtunk múlik, akkor ennek a történetnek még lesz folytatása.

Ne feledkezzünk el arról, hogy sokan támogattak bennünket a tábor megszervezésében, előkészítésében és lebonyolításában. Köszönjük a sok segítséget az Országos Erdészeti Egyesületnek, a Törökszentmiklósi Önkormányzatnak, a „Zöld Utat a Tudáshoz! Alapítványnak, az iskolavezetésnek, és természetesen a szülőknek! 

GALÉRIA