Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Móra rengeteg

Móra rengeteg

 

      2021. szeptember 7-én a NTP-ATP-20-0028 számú pályázati azonosítóval rendelkező „Szebben, helyesebben magyarul! 2” A magyar anyanyelvi, valamint a Magyarországon élő nemzetiségek anyanyelvi identitás megőrzését célzó tehetséggondozó programok támogatása projekt keretén belül tanulmányi kiránduláson vettünk részt.

Szegedre a Móra Ferenc Múzeumba látogattunk el, ahol „Móra és kora” című foglalkozáson vettünk részt 20 tanulóval. A múzeum névadójáról egy modern interaktív teremben emlékeznek meg, amelyben diákjaink eddigi tudásukat mélyítették és kiegészítették. A terem egyik érdekessége, hogy berendezésében és a kiállítás megálmodásában az író dédunokája, Vészits Andrea segítkezett.

      Az időjárás kedvezett nekünk és a múzeum kilátójából megcsodálhattuk a nyüzsgő várost és környékét. A pályázat által lehetőségünk volt ebédet is biztosítani a tanulóknak, amelyet a haza indulás előtt jóízűen elfogyasztottak.

      Természetesen fokozottan ügyelve az egészségügyi előírások betartására, egy tartalmas napot töltöttünk a „napfény városában”.

 

Somodiné Sándor Anikó és Kormos Zsuzsanna

GALÉRIA