Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Az én könyvtáram

„A Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek  kiemelt uniós program keretében a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár együttműködő partnereivel 2017 februárjában indította Az én könyvtáram  projektet, melynek fejlesztési irányai többek között az olvasásfejlesztés támogatása, a digitális írástudás közvetítése, a szövegértés, a könyvtárhasználat és információkeresés fejlesztése.

A projekt keretében elkészült 90 egyedi, a köznevelés igényeihez igazodó, a diákok számára izgalmas területeket felölelő mintaprogram, mely közelebb hozza hozzájuk az irodalmat, a kultúrát, a művészetet és a helyet, ahol mindez egyszerre megtalálható: a könyvtárat.”

 

„Az én könyvtáram” tanulást támogató könyvtári mintaprogram kipróbálásában vettek részt iskolánk tanulói.

A 4. b osztály a „Mese habbal”, avagy írj, rajzolj, mutasd meg!” mintaprogram részmoduljaként a „Hol volt, hol nem volt, maga a mese” című foglalkozáson a meseírás menetével ismerkedett meg.

A 7. b osztály tanulói a „Gondolatébresztő mesefoglalkozások” mintaprogram részeként a „Botocska (Rémi Courgeon)” című kortárs mesét dolgozták fel biblioterápiás foglalkozás formájában.

 

 

                                                                                                                  Balog Andrea

                                                                                                               iskolakönyvtáros

GALÉRIA