Üdvözöljük iskolánk weboldalán

IGAZGATÓI KÖZLEMÉNY 2021.04.15.

IGAZGATÓI KÖZLEMÉNY

2021.04.15.

Kedves Szülők!

 

Bizonyára értesültek miniszterelnök úr tegnapi bejelentéséről, melynek értelmében 2021. április 19. napjától csak az alsó tagozatos gyermekek térnek vissza a jelenléti oktatáshoz, a felsősök esetében ez május 10-től várható. Még várom a részletesebb szabályozást tartalmazó jogszabályok megjelenését, de az alsó tagozatos tanulók vonatkozásában addig is az alábbiakra kérem Önöket:

  • Az étkezéssel és a felügyelettel kapcsolatban továbbra is a 2021.04.13-án kelt igazgatói közleményben leírtak szerint járjanak el. Április 19-től az étkezést az alsósok számára az iskolában biztosítjuk (elvitelre lehetősége csak a felsősöknek lesz).
  • Amennyiben április 19-től nem kívánják iskolába engedni gyermeküket, szíveskedjenek a távolmaradással kapcsolatban – pontos időtartamot és indoklást is tartalmazó - kérelmet benyújtani. A járványügyi helyzet változásaira tekintettel célszerűnek tartanám, ha ez egyelőre maximum két hétre szólna, mely a későbbiekben - ha szükséges -, meghosszabbítható. Ezt megtehetik papír alapon, vagy online az iskola e-mail címén (kolcsey@baptistaoktatas.hu), illetve a MozaNaplóban. Fontos, hogy a kérelmet nekem címezzék és küldjék, ne az osztályfőnöknek.
  • Természetesen az eddigiekhez hasonlóan, a házirendben szabályozottak szerint az orvosi igazolást is elfogadjuk.

A hiányzással kapcsolatban felhívom a figyelmüket, hogy a jelenleg hatályos 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet értelmében: 250 tanítási órát, vagy egy adott tantárgyból a tanítási órák 30 százalékát meghaladó mulasztás esetén - abban az esetben is, ha a mulasztás igazolt -, a tanulónak osztályozó vizsgát kell tennie, kivéve akkor, ha rendelkezik elég érdemjeggyel a tanév végi minősítéshez.

A fertőzések megelőzése érdekében a tanév során bevezetett intézkedések továbbra is érvényben vannak (beléptetéskor lázmérés, fertőtlenítés, maszkviselés, távolságtartás, kézmosás, stb.), gyermeküket ezek figyelembe vételével hozzák az iskolába.

Mindenkinek jó egészséget kívánok! Együttműködésüket köszönöm!

 

Törökszentmiklós, 2021. április 15.                

      

                                                                                Üdvözlettel:

                                                                                                            Görömbei Zoltán s.k.

                                                                                                                       igazgató