Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Cipősdoboz akció

Kedves Tanulók! Tisztelt Szülők!

   A Baptista Szeretetszolgálat az idén 19. alkalommal hirdeti meg „Cipősdoboz” akcióját, amely az évek során több, mint 800 ezer doboznyi ajándékkal rengeteg gyermek számára okozott boldog karácsonyi meglepetést. Iskolánk – az eddigiekhez hasonlóan - az idén is részt vesz ebben a nagyszerű, mára már hagyománnyá vált kezdeményezésben, melynek kapcsán egy-egy cipősdoboznyi ajándékcsomag elkészítését várjuk a november 26-tól december 14-ig terjedő időszakban.

   Kérjük, hogy lehetőségeikhez mérten vegyenek részt ebben az akcióban, hiszen minden egyes cipősdoboznyi ajándékkal egy újabb gyermek arcára csalhatunk mosolyt és okozhatunk felejthetetlen élményt és boldogságot. Az adományozás önkéntes, nem kötelező.

   Az összegyűjtött ajándékcsomagokat baptista testvériskolába és óvodába juttatjuk el, mi pedig tőlük kapunk csomagokat, melyekkel diákjainkat megajándékozzuk.

   Az idén rendhagyó módon, alsó és felső tagozaton külön, osztályok közötti versenyt is hirdetünk. A legtöbb, kiváló minőségű cipősdoboz ajándékot gyűjtő osztályt egy-egy csodás meglepetés tortával jutalmazzuk meg. A versenyben való részvétel feltétele, hogy osztályonként kérjük a koordinátor által egyeztetett darabszámú ajándékdoboz elkészítését a megadott korosztálynak és nemnek megfelelően. A dobozokra jól láthatóan fel kell írni, hogy milyen korú fiúnak/lánynak készítették (pl. fiú 12 éves vagy lány 8 éves).

   Továbbra is fontos, hogy csak jó minőségű, tiszta, használható, lehetőleg új dolgokat adjunk ajándékba, olyat, aminek a mi gyermekünk is örülne! A minőségileg nem megfelelő dobozok a versenyben nem vesznek részt!

Az ajándékkészítés menete:

1.     Egy üres, jó állapotú cipősdobozba lehet csomagolni az ajándékokat.

2.     A doboz TARTALMAZHAT: játékot (autó, baba, max. 10-15 cm-es plüssállat, stb., ha elemes játék, akkor extra elemmel), iskolai eszközöket (toll, ceruza, radír, filctoll, színező, stb.), higiéniai eszközöket (fogkefe, fogkrém, szappan, fésű, stb.), egyebeket (pl. cukorka, nyalóka, csokoládé, keksz, rágógumi, játék, ékszer, hajgumi, karóra, kis képeskönyv/mesekönyv, üdvözlőlap néhány sor jókívánsággal). Pepco áruházakban nagyon jó ajándákok vannak.

3.    A dobozba kérjük, NE KERÜLJÖN: agresszivitásra késztető képeket, játékokat (játékpisztoly, kés, pc-játék), konzervet, gyümölcsöt, romlandó ételeket, folyékony dolgokat (sampon, testápoló, külön be kell csomagolni), gyógyszereket, törékeny tárgyakat, használt, koszos dolgokat, ruhaneműt. NEM LOMTALANÍTÁS, hanem ajándék!

4.    Ezután be kell csomagolni a dobozt, a tetejét külön, hogy könnyen nyitható és zárható legyen a biztonsági átnézés során, majd kösse át zsineggel, vagy ragassza le cellux ragasztóval.

 

További részletes információk a http://ciposdoboz.hu/gyik linken olvashatók, vagy az iskolai cipősdoboz akció koordinátorától (Kocsisné Takács Éva) kérhetők.

Hálásak vagyunk azért, ha akár csak egyetlen cipősdoboznyi ajándékkal is, de évről évre többen érzik úgy, hogy szeretnének hozzájárulni a nehéz körülmények között élő gyermekek öröméhez!

                                                                                                 Segítségüket előre is köszönjük:

                                                                                                                                               Igazgatóság