Üdvözöljük iskolánk weboldalán

XII. Robotprogramozó Országos Csapatverseny

XII. Robotprogramozó Országos Csapatverseny 

2021. április 14-22. közötti időszakban került megrendezésre hazánk egyik nagy hagyománnyal rendelkező, jellegét tekintve egyedülálló XII. Robotprogramozó Országos Csapatverseny, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapatának legfiatalabb, 11- 12 éves tehetségei két kategóriában vettek részt.

A kihívás eltér a megszokott hazai, és nemzetközi robotika versenyektől. Itt a konstrukciók tervezése, építése nem kap szerepet, a hangsúly kizárólag a programozáson van. A versenyzők a robotmozgások mellet többségében matematikai- logikai, koordinátageometriai- kijelző grafikai, fájlkezelési feladatok programozásában mérik össze tudásukat, felkészültségüket. Az alkalmazott robot konstrukció rögzített, minden csapat számára egységes.

A COVID járványügyi helyzetben, a hagyományosan jelenléti verseny online formában került megrendezésre. A tantermen kívüli, digitális munkarend időszakában a csapattagok felkészülése, együttműködése is online keretek között valósult meg. A Baptista Szeretetszolgálat, iskolák, szülők támogatásával, együttműködésével a robotprogramozásban tehetséges, és motivált gyerekek az eredményes felkészülési időszak után kiemelkedő sikereket értek el a versenyen.

Az elektronikusan beküldött megoldásokat a zsűri az előírt konstrukcióval megegyező roboton tesztelte, melyről videó felvételt is kaptak a csapatok. A programok működésének értékelése során mindkét kategóriában hiba nélkül, maximális pontszámot elérve teljesítettek versenyzőink. Az értékelés további részei a szakmai zsűri által a forráskódokra adott, és a legalább 50%-os megoldások tekintetében a programok rövidsége szerint kapható plusz pontokból állt.

Az összesített pontszámok alapján I. kategóriában (5. évfolyam) Sensor csapatunk I. helyezést, II. kategóriában (6. évfolyam) Lightning csapatunk III. helyezést ért el.

Programozó versenyzők, és iskoláik:

  • Fazekas Kristóf (5. évf.), Tuka Ákos (5. évf.), Szilágyi Jázmin (6. évf.)
    Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája, Törökszentmiklós
  • Szél Nikolett (5. évf.)
    Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Kossuth Lajos Általános Iskola és Kollégium Tagintézménye, Kisújszállás

A versenyzők felkészítője: Abán Csaba, Baptista Pedagógiai Intézet

Az idei a 10. egymást követő év, melyben a Baptista Szeretetszolgálat csapata a robotika területén országos bajnoki címet szerez. Kiemelkedő tehetségeink az elmúlt évtizedben összesen 137 dobogós helyezést értek el világ és Európa- bajnokságokon, valamint országos robotika versenyeken.

GALÉRIA