Üdvözöljük iskolánk weboldalán

KÖLCSEYSEK SZEREPLÉSE A MEGYEI ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓ VERSENYEN

KÖLCSEYSEK SZEREPLÉSE A MEGYEI ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓ VERSENYEN

 

A Magyar Vöröskereszt ez évben is megrendezi az 51. évi, felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyét.

   Területi forduló idén nem történt, így a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskola csapatának egyből a megyei döntőn kellett bizonyítania, melyet 2023. április 26-án rendeztek meg Szajolban a Sporttelepen.

    A Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete által megrendezett Megyei Elsősegélynyújtó Versenyen a diákoknak körpályán négy élethű baleseti szituációt, vöröskeresztes és elsősegélynyújtó teszteket kellett megoldaniuk, melyek között pihenő állomások voltak. A Rendőrség, Tűzoltóság szakemberei állítottak össze gyakorlati és elméleti feladatokat. Nagy boldogsággal tölt el, hogy több állomáson is dícséretet kapott a csapat, III. helyezést értek el “Gyermek kategóriában”.

   Az Országos Elsősegélynyújtó Versenyt 2023. szeptember 15-17. között rendezik meg, ebben az évben Szolnokon. Sajnos aktív versenyzőként nem sikerül most részt venni, de csapatkísérőként, segítőként helyt fognak állni.

A csapat tagjai: Pató Angéla 8.a. osztályos, Fejes Dorina Rozália, Földvári Virág, Holp Zselyke, Szabó Emese Magdolna, Olajos Hanna Virág (póttag) 8.b. osztályos tanulók.

Február eleje óta minden héten, több alkalommal szombati napokon, rendszeresen, kitartóan készültek a versenyre.

Nagyon büszkék vagyunk minden induló csapatunkra! A középiskolás és felnőtt csapat tagjai is egy tanuló kivételével mind Kölcseysek voltak. Ők I. helyezéseket értek el, képviselik majd a megyét az országos döntőn.

 

                                                                                                         Károlyfiné Szászi Anita

                                                                                                                                         felkészítő

 

 

GALÉRIA