Üdvözöljük iskolánk weboldalán

KÖLCSEYSEK SZEREPLÉSE A MEGYEI ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓ VERSENYEN

KÖLCSEYSEK SZEREPLÉSE A MEGYEI ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓ VERSENYEN

 

A Magyar Vöröskereszt ez évben is megrendezi az 50. évi, felmenő rendszerű Elsősegélynyújtó versenyét. A Területi versenyen, Törökszentmiklóson I. helyezést ért el a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolájának csapata, így tovább jutottak a Megyei Elsősegélynyújtó Versenyre, melyet 2022. május 26-án rendeztek meg Szajolban a Sporttelepen. A Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete által megrendezett Megyei Elsősegélynyújtó Versenyen a diákoknak körpályán négy élethű baleseti szituációt, vöröskeresztes és elsősegélynyújtó teszteket kellett megoldaniuk. Nagy boldogsággal tölt el, hogy több állomáson is dícséretet kapott a csapat, az értékelésnél kiemelték őket. Magas pontszámmal (a legjobb középiskolás és felnőtt csapatnál is több pontszámot elérve) I. helyezést értek el, így képviselhetik a megyét “Gyermek kategóriában” az Országos Elsősegélynyújtó Versenyen, melyet szeptemberben rendeznek majd meg Budapesten.

A csapat tagjai: Csőke Zsófia, Kovács Rebeka, Nagy Petra, Tóth Péter (8. b. osztályos) és Urvay Alex Dezső (7.a. osztályos) tanulók.

Március eleje óta minden héten (időnként hétvégén is) rendszeresen, kitartóan készültek a versenyre, amit a nyáron folytatni fogunk. Felkészitőjük: KÁROLYFINÉ SZÁSZI ANITA iskolai védőnő VOLT.

GRATULÁLUNK NEKIK ÉS NAGYON BÜSZKÉK VAGYUNK RÁJUK!

 

 

 

GALÉRIA