Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Ismét a European RoboCup Junior dobogón a Kölcseysek

European RoboCup Junior 2024

Június 12-16. között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa- bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két Rescue kategóriában képviselte Magyarországot.
A Rescue robotok katasztrófa szimulációs helyzetekben, autonóm módon, emberi beavatkozás nélkül mentenek áldozatokat.
Rescue Maze Entry, U16-os versenyszámban a Bagi Péter és Takács Gergő alkotta, Lightning_E csapatunk végig az élmezőnyben haladva ért el második helyezést.
A haladó szintű, Rescue Line U19-es ligában a Szilágyi Jázmin, Cs. Kiss Zsófia Panna, Szél Nikolett összeállítású, Lightning csapatunk versenyzett. Az általuk 2023-ban elért EB, majd később a legeredményesebb európai csapatként szerzett VB ezüstérmes helyezéseik után, az idei EB-n is igazolták a világszínvonalú szakmai felkészültségüket. A megmérettetés elejétől a dobogós helyeken versenyezve, végeztek az Európa- bajnokság 2. helyén. Kiváló felkészülési lehetőség volt számukra a júliusban megrendezésre kerülő RCJ2024 világversenyre, melynek helyszíne Hollandia lesz.
Az elmúlt három évben megrendezett Európa- bajnokságokon minden baptista rescue robotika csapat dobogós helyen zárta a versenyeket. Robotikásaink az elmúlt 12 évben összesen 22 világbajnoki, és Európa- bajnoki dobogós helyezésekkel képviselték Magyarországot a világ élmezőnyében.

 

Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája, Törökszentmiklós

Bagi Péter és Takács Gergő

 

NABOK Kossuth Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Kisújszállás

Szilágyi Jázmin, Cs. Kiss Zsófia Panna, Szél Nikolett

 

Gratulálunk a gyerekeknek és Abán Csaba felkészítőnek!

GALÉRIA