Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Fantasztikus eredmények a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Magyar Ifjúsági Robot Kupa 2022 Budapest

   2022. január 23-án a VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnáziumban került megrendezésre a „Magyar Ifjúsági Robot Kupa 2022 Budapest”, amely egyben az European RoboCup Junior 2022 (Portugália) Európa-bajnokság, és a RoboCup Junior 2022 (Thaiföld) világbajnokság kvalifikációs versenye is.  

   A Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata három Rescue kategóriában képviselte országos robotika tehetséggondozó programunkat. A Rescue robotok katasztrófa szimulációs helyzetekben, kizárólag szenzorjaikra és programozásukra hagyatkozva mentenek áldozatokat.  

   Fiatalabb, U14-es korosztályú Lightning és Sensor nevű Entry csapataink mindkét kategóriájukat maximális pontszámmal megnyerve, néhány másodperc időkülönbséggel végeztek a Rescue Line Entry és Rescue Maze Entry ligák első két helyén. A kimagasló eredményükkel Szilágyi Jázmin, Szél Nikolett, Fazekas Kristóf, Tuka Ákos kvalifikálták csapataikat az EURCJ2022 Európa- bajnokságra. 

   Az U19-es, haladó szintű versenymezőnyben a korábban VB ezüst és bronz, EB ezüstérmes, hatszoros minősített magyar bajnok 2_Bit nevű csapatunk állt rajthoz. Az elmúlt években ifj. Abán Csaba, Parilla Anna robotikásokkal versenyző együttes Cs. Kiss Zsófia Panna új taggal kiegészülve, magabiztos teljesítménnyel, hibátlan futammal szerezték meg a hetedik magyar bajnoki címüket. Az eredményükkel kvalifikálták magukat az EURCJ2022 EB-re, és az RCJ2022 VB-re is. A 2_Bit csapat a junior korosztályt kinőve az idei évben utoljára vett részt az országos versenyen. Az általuk alkalmazott technológiai szint világviszonylatban is a junior robotika élmezőnyét képviseli. A csapat által CAD tervezéssel, 3D nyomtatással épített, magas szintű programnyelvek használatával programozott egyedi robotkonstrukció egy számára ismeretlen, akadályokkal nehezített labirintusban tájékozódva hőérzékelők, és gépi látás alkalmazásával, autonóm módon kutatja az áldozatokat. 

   Az idei volt a 10. egymás utáni magyar minősítő verseny, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotikásai bajnoki címükkel VB kvalifikációt szereztek. 

A csapatok felkészítője, mentora Abán Csaba a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársa.

Iskolánkat három tanuló képviselte: Szilágyi Jázmin 7.b, Fazekas Kristóf és Tuka Ákos 6.b osztályos tanulók!

Gratulálunk a rendkívül szép eredményekhez, sok sikert kívánunk az EB-re és a VB-re is a csapatoknak!

GALÉRIA