Üdvözöljük iskolánk weboldalán

European RoboCup Junior 2022 Portugália

European RoboCup Junior 2022 Portugália 

 

2022. június 1-4. között Portugáliában került megrendezésre az „European RoboCup Junior 2022” elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata három Rescue kategóriában képviselte Magyarországot. 

A Rescue robotok katasztrófa szimulációs helyzetekben, kizárólag szenzorjaikra és programozásukra hagyatkozva, autonóm módon mentenek áldozatokat. A RoboCup Junior a hagyományos robotika versenyeken jellemző oktatási robotkészleteken túl, a korosztályban érvényes legmagasabb technológiai szint alkalmazására serkenti a résztvevő csapatokat. 

Az Európa- bajnokság Entry kategóriái lehetőséget biztosítanak a RoboCup Junior világbajnokságon előírt minimális életkornál fiatalabb U14-es versenyzők számára is. 

Rescue Line Entry U14-es kategóriában Fazekas Kristóf, Tuka Ákos összetételű Sensor csapatunk magabiztos teljesítménnyel, végig az élmezőnyben versenyezve szerezte meg az EB I. helyezést.  

Rescue Maze Entry U19-es versenyszámban a 12-13 éves Szél Nikolett, Szilágyi Jázmin alkotta Lightning csapat az idősebb korosztállyal is versenyezve III. helyezést ért el. 

A haladó szintű Rescue Maze ligában a korábban VB ezüst és bronz, EB ezüstérmes 2_Bit nevű csapatunk állt rajthoz. Az ifj. Abán Csaba, Parilla Anna, Cs. Kiss Zsófia Panna összetételű egység az EB első futamától, négy napon keresztül vezette a magas színvonalú csapatokból álló mezőny versenyét, és magabiztos teljesítménnyel szerezte meg az Európa- bajnoki címet. A Rescue Maze kategória a junior robotika technológiai csúcsát képviseli. Az európai mezőny színvonalát jelzi, hogy az előző három VB-t európai csapat nyerte.  

A három csapatunk eredményei alapján a Rescue kategóriákban a Baptista Szeretetszolgálat robotikásai a 2022-es Európa-bajnokság legeredményesebb résztvevői voltak. 

Az elmúlt 10 évben a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata 9 db VB, 5 db EB és 125 db országos dobogós helyezést ért el. 

 

Sándorra emlékezünk, és köszönünk mindent!

"A hit és szakértelem mellett, az is eltökélt célunk, hogy lehetőségeket, sokszor egészen egyedi vagy különleges lehetőségeket biztosítsunk iskolásainknak vagy bármilyen okból rászoruló embertársainknak. Előbbire hadd hozzam példának a nyírbogdányi iskolánk tanulóit, akik a 2013-as Robocup Világbajnokságon Eindhovenben negyedik helyezést értek el. Természetes számunkra, hogy ez a kis csapat mindent megkap a munkájához, hogy a világ élvonalában maradhasson, sőt, hogy maga mögé utasítson mindenkit." 

https://www.baptistasegely.hu/hittel-es-szakertelemmel 

 

A csapatok felkészítője, mentora Abán Csaba a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársa. 

A Baptista Szeretetszolgálat robotika csapatának tagjai iskolánkból Szilágyi Jázmin 7.b, Fazekas Kristóf és Tuka Ákos 6.b osztályos tanulók. Gratulálunk a gyerekeknek és köszönjük a szülők támogatását!

GALÉRIA