Üdvözöljük iskolánk weboldalán

„UNALOMŰZŐ” TÁBOR 2018

Évek óta nagy népszerűségnek örvend az „Unaloműző” tábor, amit a  hagyományoknak megfelelően ezen a nyáron is megrendeztünk.                                   

A tábor célja, hogy segítséget tudjunk nyújtani a szülőknek gyermekük elhelyezésében a nyári szünidő egy részében. Ezen kívül szeretnénk a gyerekeket a szabadidő hasznos eltöltésére nevelni. Ennek érdekében igyekszünk minden évben változatos, színes, tartalmas programot kínálni.

A tábor többéves  működése alatt bebizonyosodott, hogy a táboroztatásnak erre a formájára is szükség van, a szülők és a diákok egyaránt igénylik. A tábor helyi, azaz nem „ottalvós”, ezért a legkisebbeket is szívesen, bátran hozzák a szülők.

Az utóbbi 8 évben a Törökszentmiklósi Birkózó és Diáksport Klub adott helyet a tábornak, a Városi Sportpálya Birkózó csarnokában. A hely számos előnye közül az egyik legfontosabb, hogy közel van a Városi strandfürdőhöz, így mindig beiktathatjuk programunkba az úszásoktatást, ami iránt most is  nagy volt az érdeklődés.

Öt napig tart az „unaloműzés”,  és ez alatt a néhány nap alatt igyekszünk gazdag, tartalmas  programot biztosítani a táborozóknak. Az idén a minden napos strandolás és úszásoktatás mellett kézműves foglalkozásokon is részt vehettek a gyerekek, amelyen például szőhettek vagy üveget festhettek. A legnagyobb örömet azonban a saját batikolású póló szerezte, de boldogan vitték haza a maguk készítette lufi kardot és kutyust is. Szinte minden nap lehetőség nyílt sportolásra és játéktanulásra is, ahol a gyerekek versenghettek egymással, összemérhették ügyességüket, találékonyságukat, erejüket. A legnagyobb ilyen megmérettetés a kerékpár ügyességi verseny volt, ahol egy akadálypályán próbálhatták ki magukat saját kerékpárjukkal a gyerkőcök. Egész napos kiránduláson voltunk Debrecenben, ahol a  Kerekerdő Élménypark igazi kikapcsolódást, tartalmas elfoglaltságot biztosított mindenki számára. Úgy gondoljuk, tartalmas, vidám, programokban gazdag napokat tölthettek el az „unaloműzősök” ezen a héten. A tábor jó hangulatban, balesetmentesen zajlott. A gyerekek szívesen vettek részt a programokban. A szülői visszajelzések pozitívak voltak.

Varga Mária

GALÉRIA