Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Veszélyes hulladékért cserébe fákat kaptunk

Veszélyes hulladékért cserébe fákat kaptunk

 

     A 2020-as őszi időszaki gyűjtőversenyen iskolánk a szárazelem és használt mobiltelefon gyűjtésében is a megyében első helyezett lett, így 50.000 forint alapítványi támogatást kaptunk a PontVelem Nonprofit Kft.-től facsemeték ültetésre. Az ültetés előtt egyeztettünk a városi főkertész úrral.

     Sikerült nagyon jó minőségű földlabdás facsemetéket beszerezni, és igyekeztünk azokat a vásárlást követően hamar elültetni. Az iskolaudvaron találtunk helyet egy gyönyörű 4 méteres platánfának, amit a 3.b osztályosok ültettek el. Az atlétika pályánkra került a 8.a osztályosok arany kőrise, és a 8.b osztályosok szomorú eperfája. Egyetlen gyümölcsfaként egy körtefa csemetét ültettek a 2.a osztályosok az iskolakertbe. Az iskola előtti virágoskertbe egy japán cseresznyefát ültettek a 2.b osztályosok. Az atlétika pálya melletti utcarészre pedig egy liliomfa került az 5.b osztályosok jóvoltából.

A facsemeték gondozását, fejlődésük nyomon követését az ültető osztályok fogják elvégezni az iskola technikai dolgozóinak a támogatásával.

     Köszönjük a PontVelem Nonprofit Kft.-nek a támogatást! Reméljük, hogy a facsemeték jól fogják érezni magukat új helyükön, és sokáig adnak árnyékot, és tiszta levegőt környezetünknek.

 

                                                                                                                                           Kovács Judit

                                                                                                                                 Öko munkaközösség vezető

 

 

GALÉRIA