Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Vándortábor a Mártában

Vándortábor a Mártában 2019.


      Július 29-e és augusztus 4-e között 20 diák és 5 felnőtt kísérő vehetett részt a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája által szervezett gyalogos erdei vándortáborban, a Mátrában.

Miért is jó elmenni egy vándortáborba? Az első dolog, ami ilyenkor az eszünkbe juthat az, hogy ez egy életre szóló élmény. Ki ne emlékezne majd arra még nagyszülőként is, hogy egyszer egy táborban egy hét alatt 90 kilométert gyalogolt, hogy a meredek hegyoldalról lefelé haladva milyen segítőkészek voltak a többiek, mert ez egy jó csapat volt. Kedves emlékként gondolunk a hozzánk társult szép havasi cincérre, amelyik nem akart megválni egyikőnk hátizsákjától, vagy a nagy szentjánosbogár sejtelmes éjszakai fényére. Emlékezni fogunk a tábortűz melegére, a sercegve sülő szalonna illatára, a patakok csobogására, a frissen szedett szeder, a málna, vagy a csevice források vizének ízére. Sok dolgot megismertünk, köztük például a siroki barát és apáca, valamit Pokoljáró Tar Lőrinc legendáját, a nyári égbolt csillagképeit és azok történetét, a turista-jelzéseket, és a tájékozódást a hegyekben. A Mátra szépségeiről pedig még nem is beszéltünk. Csodálatos volt a Siroki vár, a panoráma Gazos-kőről, az Ilona-völgyi vízesés, a Kékestetői túra, a Galyatetői kilátó, a Werbőczy-forrás, a Vörös-kői kilátó, és a Tuzson Arborétum. Persze még ezt is sokáig sorolhatnánk.

      Testileg és lelkileg megerősödve tértünk haza egy hét után. Még ki sem pihentük magunkat, máris arról ábrándozunk, hogy jövőre is lesz nyár, és ha nyár, akkor vándortábor. Egy év múlva szeretnénk együtt gyalogolni és táborozni a Pilisben!

Nem feledkezhetünk meg azonban azokról sem, akik támogattak bennünket: a Törökszentmiklósi Önkormányzatról, a „Zöld utat a tudáshoz” Alapítványról, és természetesen a szülőkről, akik mellettünk álltak a szervezésben és a gyerekek felkészítésében.

 

Köszönjük!

GALÉRIA