Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Ünnepi hangverseny a Kölcseyben

Ünnepi hangverseny a Kölcseyben

 

A zenét a világban mindenütt október 1-jén ünnepeljük, Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére és javaslatára.

Az emberiség pótolhatatlan és nélkülözhetetlen szükséglete a zene. Kortól, nemtől, kultúrától függetlenül minden időben és korszakban a világ minden részén él a zene, a zene iránti fogékonyság. A zene mindenkié, segít feloldani a feszültséget, levezetni a stresszt, kifejezni azt, amit másként nem tudunk, összehozza az embereket.

Azt, hogy mit jelent saját életünkben a zenehallgatás, mindenki maga tudja megítélni, van, akinek szép emlékeket idéz, van, akinek kapu egy másik, sokkal szebb világba. Közelebb visz saját lényegünkhöz, segít a pillanat csodáját meglelni zajos életünkben. Kodály szavait idézve: „Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.”

A gyerekeket sokféle zenei hatás éri a hétköznapokban, de az igazán értékes klasszikust csak kevesen tudják megkülönböztetni ezektől. Ezért az idei zenei világnapi rendezvényünkre a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórust hívtuk meg, akik magas színvonalú, igényes előadásmódjukkal varázsolták el hallgatóságukat. Ezúton is köszönjük, hogy elfogadták a meghívásunkat. Olyan zenei élményekkel gazdagodva térhettek haza diákjaink, melyek a dolgos hétköznapokat ünnepivé varázsolták.

 

GALÉRIA