Üdvözöljük iskolánk weboldalán

TÖBB, MINT FÉL TONNÁNYI SZERETET A KÖLCSEYBŐL! 2022

TÖBB, MINT FÉL TONNÁNYI SZERETET A KÖLCSEYBŐL!

A Baptista iskola több, mint iskola, idén, nehéz helyzetben, a szeretet is több, mint fél tonna!

 

Az Állatok világnapja alkalmából rendezett hagyományos kutyatáp gyűjtő akciónk során több, mint fél tonna eledelt sikerült gyűjtenünk, egészen pontosan 737 kg 185 grammot, mellyel a Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány árva kis lakóit támogatjuk. 2018-tól minden évben 1000 kilogrammnál nagyobb mennyiségű eledelt adományozott iskolánk a helyi állatmenhely megsegítésére. Idén, ebben a gondokkal teli évben, a több mint fél tonna eledel kétszer annyit ér! Lelkes állatbarát diákjaink segítőkész szüleikkel együtt gyűjtik évek óta ezt a jelentős mennyiségű tápot, melyet ezúton szeretnénk megköszönni! Hálásak vagyunk érte!

2014. óta minden év októberében megszervezzük az adománygyűjtést, a mennyiség évről évre nő, időnként duplázódik! Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy segíthetünk a menhely kutyusainak, támogathatjuk az ott önkéntesként dolgozók kitartó munkáját!

A gyűjtést osztályok közötti verseny keretében szervezzük, amelyben idén az 1. B osztály végzett az első helyen: 114 kg 610 g mennyiségű állateledel gyűjtésével. Büszkén vehették át a „Leglelkesebb kutyabarát osztály” címmel járó oklevelet, „Vándorkutyát”, és a hagyományos hatalmas csokoládétortát. Második helyen végzett az 5. B osztály, akik 111 kg 520 g tápot gyűjtöttek. Harmadik helyen zárt a 4. A osztály, 94 kg 375 g eledelt gyűjtöttek A második és a harmadik helyezett osztályok kis édességet és egy szerethető plüss kutyust kaptak cserébe.

Köszönjük minden osztály lelkes adományozását, nagyon hálásak vagyunk a szülőknek, akik jó példát mutatva gyermekeiknek minden évben szívből támogatják kezdeményezésünket, időt, energiát, pénzt nem sajnálva!

A Baptista Szeretetszolgálat iskolájaként egyik alapfeladatunk a gyerekek érzékenyítése a különböző karitász tevékenységek iránt. Legyen szó akár rászoruló állatokról, Cipősdoboz akciónkban rászoruló gyerekekről, nagyon fontosnak tartjuk, hogy diákjaink megtapasztalják az adakozás, a segítés örömét.

Kocsisné Takács Éva

szociálpedagógus

 

GALÉRIA