Üdvözöljük iskolánk weboldalán

TÖBB, MINT EGY TONNÁNYI SZERETET A KÖLCSEYBŐL! 2021

TÖBB, MINT EGY TONNÁNYI SZERETET A KÖLCSEYBŐL!


    A Baptista iskola több, mint iskola, idén a szeretet is több, mint egy tonna!

Megint majdnem másfél tonna!

    Az Állatok világnapja alkalmából rendezett hagyományos kutyatáp gyűjtő akciónk során ismét több, mint egy tonna eledelt sikerült gyűjtenünk, egészen pontosan 1 tonna 397 kilogrammot, mellyel a Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány árva kis lakóit támogatjuk. 2018-tól minden évben 1000 kilogrammnál nagyobb mennyiségű eledelt adományoz iskolánk a helyi állatmenhely megsegítésére. Lelkes állatbarát diákjaink segítőkész szüleikkel együtt gyűjtik évek óta ezt a hatalmas mennyiségű tápot, melyet ezúton szeretnénk megköszönni! Hálásak vagyunk érte!

2014. óta minden év októberében megszervezzük az adománygyűjtést, a mennyiség évről évre nő, időnként duplázódik! Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy segíthetünk a menhely kutyusainak, támogathatjuk az ott önkéntesként dolgozók kitartó munkáját!

    A gyűjtést osztályok közötti verseny keretében szervezzük, amelyben idén a 6. A osztály végzett az első helyen: 480 kg, rekord mennyiségű állateledel gyűjtésével. Büszkén vehették át a „Leglelkesebb kutyabarát osztály” címmel járó oklevelet, „Vándorkutyát”, és a hagyományos hatalmas csokoládétortát. Második helyen végzett a 4. B osztály, akik egyben különdíjban is részesültek, mert a menhely kérésének megfelelően ők gyűjtötték a legtöbb konzervet, ami a menhely számára többszörösen is hasznos, mert a kiürült fémdobozokat is pénzzé tudják váltani. 252, 5 kg eledel gyűjtésének jutalma szintén egy finom torta. Harmadik helyen zárt a 2. B osztály, csaknem 84 kg eledelt gyűjtöttek, kis édességet és egy szerethető plüss kutyust kaptak cserébe.

Köszönjük minden osztály lelkes adományozását, nagyon hálásak vagyunk a szülőknek, akik jó példát mutatva gyermekeiknek minden évben szívből támogatják kezdeményezésünket, időt, energiát, pénzt nem sajnálva!

    A Baptista Szeretetszolgálat iskolájaként egyik alapfeladatunk a gyerekek érzékenyítése a különböző karitász tevékenységek iránt. Legyen szó akár rászoruló állatokról, Cipősdoboz akciónkban rászoruló gyerekekről, nagyon fontosnak tartjuk, hogy diákjaink megtapasztalják az adakozás, a segítés örömét.

Kocsisné Takács Éva

szociálpedagógus

 

GALÉRIA