Üdvözöljük iskolánk weboldalán

TeSzedd 2023.

TeSzedd 2023

A „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” egy egész országra kiterjedő akció, hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amely az idén a 11. alkalommal került megrendezésre az Energiaügyi Minisztérium támogatásával. Az akció szervezője és koordinátora az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. volt. A kampány célja az, hogy közösen varázsoljuk tisztábbá, szebbé környezetünket. Ez az akció tökéletesen illik iskolánk szellemiségéhez, a fenntarthatóságra nevelés gondolatához, ezért három osztályunkkal (4.b, 5.a és 6.a osztály) az idén is örömmel csatlakoztunk.

2023 április 26-án reggel az iskolagyűlésen többek között megbeszéltük az akció fontosságát, és megköszöntük önként jelentkező három osztályunknak a jelentkezését. Ezt követően megtartottuk a balesetvédelmi oktatást, mert nagyon fontos volt, hogy a gyerekek biztonságosan tudjanak részt venni a szemétszedésben. Sajnos előző este esett az eső, ami csúszóssá tette a füvet, így erre fokozottan fel kellett hívni a figyelmet. Gyors tízóraizás után a 73 fő három csoportban indult iskolánk környékének megtisztítására. Mindhárom osztályt egy-egy tanár, és egy-egy lelkes szülő kísérte. Kora délutánig a három csapat 18 zsák szemetet gyűjtött össze. Még útközben megbeszéltük a tanulságokat. Meglepő volt, hogy a látszólag tiszta utcákon is milyen sok szemetet találtunk. Meglepő volt, hogy a gyerekek milyen töretlen lelkesedéssel gyűjtögettek, és milyen öröm volt számukra, hogy rendet és tisztaságot hagytak maguk után. Többen jelezték, hogy jövőre is szívesen részt vennének ezen az akción.

Köszönjük a szervezőknek, önként jelentkező tanulóinknak, és felnőtt segítőiknek a segítséget! Az akció nagyszerű lehetőséget biztosított iskolánk környékének megtisztítására,  és egyben hozzájárultak diákjaink környezettudatosabb gondolkodásának, magatartásának kialakításához és formálásához.

GALÉRIA