Üdvözöljük iskolánk weboldalán

TeSzedd 2021

TeSzedd 2021

   Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén kilencedik alkalommal szervezte meg a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes szemétszedési akciója. Természetesen iskolánk is részt vett a „nagytakarításban”, mint eddig minden alkalommal.

   Tavaly a pandémia miatt sajnálatos módon elmaradt a szemétszedés, de idén október 20-án két önkéntesen jelentkező osztályunk (az 5.a és a 6.b osztály) 38 tanulójával, és 3 felnőtt segítőjével (az osztályfőnökök: Gácsi Attila és Lajkó Zoltánné, valamint egy szülő: Dancza Ferenc) részt tudott venni ezen a nagyszerű környezetszépítő akción. Hét nagy zsák szemetet gyűjtöttek össze, és nagyon szépen megtisztították iskolánk környékét. A szükséges eszközöket (kesztyű, zsák, kötöző) az ITM biztosította, és juttatta el iskolánkba, majd az összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról is gondoskodott. Sajnos, az itt összegyűjtött szemetet nem tudtuk szelektíven gyűjteni, mert az szennyezett volt, ezért nem újrahasznosítható. A szemétgyűjtés közben szerzett tapasztalatok egy részét már útközben megbeszélték az osztályfőnökök a gyerekekkel, de biztosan lesz még mód arra az iskolában is, hogy kiértékeljék a tapasztalatokat. Néhány gondolat, amit a gyerekek fogalmaztak meg: „Nem gondoltam, hogy ilyen sok szemét van az utcákon.” „Miért szemetelnek az emberek?” „Jövőre is szeretnénk menni.”

   Köszönjük a szervezőknek, és önként jelentkező tanulóinknak, és felnőtt segítőiknek is a segítséget! Az akció nagyszerű lehetőséget biztosított iskolánk környékének megtisztítására,  és egyben hozzájárultak diákjaink környezettudatosabb gondolkodásának, magatartásának kialakításához és formálásához. Ez napjainkban különösen fontos, hiszen közös érdekünk a tiszta jövő!

 

 

GALÉRIA