Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Testvériskolai látogatás Tornyoson

Testvériskolai látogatás Tornyoson

 

December 18-án – a tavalyi évhez hasonlóan - külhoni testvériskolánk meghívásának eleget téve Szerbiában, a Vajdaságban található Tornyoson jártunk. A Tömörkény István Általános Iskola ekkor rendezte meg a Karácsony jegyében hagyományos Iskola Napját. Ennek keretében színvonalas műsort adtak a gyermekek a település művelődési házában diáktársaiknak, szüleiknek, nevelőiknek és a meghívott vendégeknek.

Intézményünket négy tanuló és három pedagógus képviselte a rendezvényen. Fazekas Kristóf (4.b), Tuka Ákos (4.b) és Göblyös Virág (6.b) az ünnephez kapcsolódó versek előadásával, Földesi Jázmin (6.b) pedig csodálatos énekével nyerte el a közönség tetszését, melyet nagy tapssal fejeztek ki a jelenlévők.

Sor került az előzetesen meghirdetett „Amiért hálás vagyok” témájú rajzpályázat értékelésére is. A díjakat a Rákóczi Szövetség helyi titkára adta át. Örömmel hallottuk, hogy három kölcseys pályázó is díjazott lett: Rimóczi Ivett (1.c), Takács Anna (3.b) és Csontos Gréta (5.b). Természetesen ajándékaikat elhoztuk és a másnapi iskolagyűlésen adtuk át nekik.

Az iskolában kedves fogadást adtak számunkra vendéglátóink, mi pedig szeretettel nyújtottuk át nekik cipősdoboz ajándékainkat, illetve a tanítást-tanulást segítő kiadványokat, tankönyveket, munkafüzeteket. Megtekintettük a rajzpályázatra beküldött pályamunkákból összeállított kiállítást. Egyeztettük a tanév további közös programjait, meghívtuk delegációjukat a Kölcsey-gálára. Maradandó élményekkel tértünk haza, várjuk az újbóli találkozást.

GALÉRIA