Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Természeti tehetségpontos gyerekek 3 napos szakmai tábora a Börzsönyben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetségprogram keretében nyertes „Még megmenthető - Fáink, Erdeink, Földünk” című pályázat tette lehetővé, hogy tíz 6. osztályos kölcseys diák 2019. április 24-26 között 3 napos szakmai táboron vegyen részt a Börzsönyben.

Utunk célja az volt, hogy a gyerekek minél mélyebb ismereteket szerezzenek a hazai erdők és a bioszféra működéséről, múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Először Budapesten a Magyar Természettudományi Múzeum állandó kiállításait tekintettük meg, majd egy érdekes múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt a Természetbúvár-teremben. Délután már vártak bennünket a Börzsöny erdei, így Kiss Ervin vadász vezetésével felfedező útra indultunk. A második nap a Gördülő Tanösvényt jártuk be Királyréten Ott Józseffel, aki a fák,

 az erdei állatok és a patakok élővilágát mutatta meg élményeken és megtapasztaláson keresztül a gyerekeknek. Még este egy tartalmas éjszakai túrát tettünk az erdőben, hallgattuk az éjszaka hangjait, tájékozódtunk a csillagok segítségével és próbára tettük bátorságunkat. Utolsó nap hazafelé még ellátogattunk a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertbe. Itt nem c

A szaktáborban nagyon sak a növényekkel ismerkedtünk meg, hanem betértünk a Berkenye- és a Karbonházba is, ahol Földünk környezeti problémáiról és azok lehetséges megoldásairól tanultunk és kiszámoltuk ökológiai lábnyomunkat.

sokat tanultak diákjaink az erdőkről, és azok lakóiról, az erdőgazdálkodásról és a vadászatról. Sokat hallottunk az erdők hasznáról és szerepéről jövőnk alakításában és az ember felelősségéről. Ezek az élmények mély nyomot hagytak a gyerekek lelkében és gondolkodásában, segítve őket egy fenntarthatóbb jövő építésében.

 

 

GALÉRIA