Üdvözöljük iskolánk weboldalán

TEHETSÉGNAP A KÖLCSEYBEN

TEHETSÉGNAP A KÖLCSEYBEN

 

Ismét nevetéssel, jókedvű beszélgetésekkel, izgalommal teli várakozással telt meg az egyébként a hétköznapokban is vidám, gyerekzsivajtól hangos iskola.

A Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolájában május 13-án, idén tizenkettedik alkalommal rendeztük meg a Tehetségnapot. Ilyenkor igyekszünk bepillantást nyújtani meghívott vendégeinknek a nálunk működő tehetséggondozó programba, tevékenységeinkbe. Lehetőséget biztosítunk a vetélkedést kedvelőknek, hogy az általuk választott területen megmérkőzhessenek másokkal. Így történt ez most is.

A 3-4. évfolyamosok az elmúlt évekhez hasonlóan 4 fős csapatokban  egy komplex vetélkedőn vehettek részt. Nyolc állomáson tehették próbára logikus gondolkodásukat, zenei, irodalmi, nyelvi rátermettségüket, dramatikus képességeiket, természeti ismereteiket, kreativitásukat, de mozgásos feladatokon keresztül kipróbálhatták ügyességüket is. A sok tréfás, játékos feladat megteremtette a vidám hangulatot. Nagyon örültünk, hogy ez a verseny nagyon népszerű volt, hiszen kilenc iskolából érkeztek a csapatok, és mérkőztek meg egymással.

3-8. osztályosok kis matematikusai nemcsak fejszámoló képességüket, hanem gyorsaságukat is összemérték a Molnár Imre Matematika Versenyen. Ezt a programot már ötödik alkalommal kínáltuk fel,  emlékezve egykori kollégánkra, Molnár Imre tanár úrra. A  „Fejben számolás” versenyen a feladatokat egy számítógépes program segítségével oldották meg a gyerekek, évfolyamonként az életkoruknak megfelelő feladatokkal. Nemcsak azon izgulhattak a versenyzők, hogy helyes megoldást adtak-e, hanem azon is, hogy elég gyorsan dolgoztak-e, hiszen század másodpercek dönthettek a helyezésekről.

Az olvasni szerető, irodalmat kedvelő felső tagozatos gyerekek is találtak érdeklődési körüknek megfelelő vetélkedőt. Az ajánlott és kötelező irodalmi olvasmányokra épülő verseny témája: „Hősök az irodalomban”. A sokféle színes feladattal tarkított versenyen a 4 fős csapatok találékonyságára, játékosságára, kreativitására , logikus gondolkodására, talpraesettségére volt szükség.

A "Hősök az irodalomban" irodalmi vetélkedő helyezettjei:

  1. helyezett: Baptista Szeretetszolgálat Kölcsey Ferenc Általános Iskolája: Kőhegyi Dávid 7.b, Pató Attila 7.b, Stalmájer Ádám 8.b Polgár Hanna 8.a,
  2. helyezett:Tiszatenyői Szent István Általános Iskola csapata: Korom Krisztina 8. Varga Eszter 7. Molnár Nikoletta 7. Nagy Zsanett 7. A
  3. helyezett: II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata, Téglás: Csősz Réka 7.a, Csobán Hajnalka 7.a, Szabó Panna 7.a, Kiss Péter 8.a

Miközben a gyerekek versenyeztek, az őket kisérő felnőttek megtekinthették intézményünket, megismerkedhettek  tehetséggondozó programunkkal és a  Minősített Tehetségműhely programmal is. A Tehetségsegítő Tanács tagjaként Szabó Zoltánné igazgatóhelyettes tájékoztatást  adott a baptista tehetségdetekt programról az érdeklődőknek.

A  versengés után, hogy gyorsabban teljen az idő, az eredményhirdetésig különböző szabadidős programokkal vártuk a versenyzőket. A tornateremben sportjátékokkal vezethették le a feszültséget. Lehetett ismerkedni a LEGO matek rejtelmeivel, táblajátékokat (dáma, malom, sakk, mancala, kutya-macska, stb.) kipróbálni. Nem utolsó sorban kézműveskedés keretében többféle játékot lehetett készíteni. Öröm volt látni az ezen a foglalkozáson készült, színes papírsárkányt eregető gyerekeket.

A tehetségnapi programok azonban ezen a napon nem értek véget. Két nappal később, május 15-én saját berkeinken belül jutalmaztunk. Azok a tanulóink vehettek át jutalmat, akik valamely tehetségprogramban legalább két éven át aktívan vettek részt, akik valamilyen versenyen kiemelkedően szerepeltek, és eredményeikkel öregbítették iskolánk hírnevét. Ezen a napon mondtunk köszönetet a programot folyamatosan, rendszeresen segítő, támogató szülőknek is. A jutalomosztó délután fénypontja a hatalmas torta felvágása, elfogyasztása volt. A falatozás jó alkalmat nyújtott egy kis kötetlen beszélgetésre szülők, tanárok, diákok között, amire a hétköznapokban ritkán adódik lehetőség.

Mindkét nap gazdag volt programokban, eseményekben. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy sokan elfogadták meghívásunkat, részt vettek rendezvényünkön, érdeklődtek az iskolánkban folyó tevékenységek iránt.

Bízunk benne, hogy vendégeink is jól érezték magukat, és jövő évi Tehetségnapon is ellátogatnak hozzánk. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

GALÉRIA