Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Tehetségnap a Kölcseyben

Tehetségnap a Kölcseyben

 

       Két év kényszerszünet után ismét megrendezhettük az iskolában az immár hagyománynak számító Tehetségnapot.

        Az események április 28-án kezdődtek, és 29-én fejeződtek be. Az első napon a tehetségprogramban legalább két éve aktívan, eredményesen résztvevő tanulóinkat jutalmaztuk. De ekkor mondtunk köszönetet azoknak a szülőknek is , akik valamilyen formában rendszeresen segítik, támogatják tehetséggondozó programunkat, és az ebben résztvevő diákjainkat.

 Az idei már a 10. alkalom volt, amikor az intézményben működő tehetségműhelyek bemutatkoztak, számot adtak arról, mivel foglalkoztak egész évben.

Annak ellenére, hogy már évtizedes múltra tekint vissza a tehetségnapi rendezvény, formáját tekintve most mégis újszerű volt. A tehetségcsoportok nem élő prezentáció formájában mutatkoztak be, és mutatták be egész éves tevékenységüket, ahogy azt az előző években tették, hanem mini kiállításon fényképek, munkadarabok, feladatlapok, a használt eszközök bemutatásával.

Az újszerűség nem csak a bemutatkozások formájára vonatkozott. Ebben az évben játékos komplex vetélkedőre invitáltuk az ország baptista iskoláit és a városi iskolákat. A verseny feladatai – melyek előzetes felkészülést nem igényeltek – az erdő témáját ölelték fel. Korcsoportonként (3-4., 5-6., 7-8.évfolyam) a  4 fős csapatok hat állomáson mérhették össze ügyességüket, kreativitásukat, talpraesettségüket, zenei ismereteiket, logikus gondolkodásukat. A vetélkedés jó hangulatban, vidáman zajlott. Az eredményhirdetésre várva sem unatkoztak  a gyerekek. Több helyszínen tölthették szórakozással az időt. A tornateremben sportolási lehetőség várta őket, kipróbálhatták a táblajátékokat, de kézműveskedhettek is.

Nagy öröm volt számunkra, vendéglátók számára, hogy az ország minden részéről érkeztek érdeklődők, és a város több iskolája is elfogadta meghívásunkat.

Bízunk benne, hogy a versenyző diákok és kísérőik is jól érezték magukat nálunk, hiszen ezt a napot hagyományteremtő céllal szerveztük.

         Nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt jövőre is!

 

 

GALÉRIA