Üdvözöljük iskolánk weboldalán

RENDHAGYÓ TEHETSÉGNAP A KÖLCSEYBEN

        Hagyomány már, hogy minden tanévben Tehetségnapot rendezünk iskolánkban. Szokássá vált az is, hogy a Tehetségnapot megelőző délután elismerésben részesítjük azokat a gyermekeket, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő teljesítményükkel dicsőséget szereztek iskolánknak, illetve azokat a szülőket, akik sok segítséget nyújtottak tehetségprogramunk megvalósításához. Így volt ez április 16-án is, amikor a kitüntetett szülőket és gyerekeket az oklevélen és tárgyjutalmon kívül óriástortával leptük meg. A finom süti eszegetése közben jót beszélgetett szülő, diák, pedagógus, amire ritkán adódik alkalom a hétköznapokban.

        Az elmúlt hetekben egymást érték a lehetőségek diákjaink számára, hogy bizonyíthassák tudásukat, tehetségüket a különböző versenyeken, megmérettetéseken.

       Ilyen lehetőség adódott az április 17-én, az idei Tehetségnapon is, melyet az most kilencedik alkalommal rendezett meg iskolánk, és amely több szempontból is rendhagyó volt. Először hirdettünk ezen a napon országos komplex versenyt 4 fős csapatok részére, melyet nagy örömünkre, már az első alkalommal is nagy érdeklődés kísért. Először történt az is, hogy a Tehetségnap egész napos rendezvény lett, hiszen délután folytatódott a tehetségek felkutatása, jutalmazása a Meseszép Mesekép Országos meseíró és –illusztráló pályázat eredményhirdetésével. A komplex vetélkedő három korcsoportban zajlott. A feladatok a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódtak, játékosak voltak, lefedték a különböző tehetségterületeket, s nem igényeltek előzetes felkészülést. Megoldásukhoz a gyerekek talpraesettségére, kreativitására, találékonyságára, logikájára volt szükség. A sok érdekes, változatos feladvány megalapozta a jó hangulatot, mely a verseny befejeztével csak fokozódott. Amíg ugyanis a zsűri a pontokat számolta, és az eredményhirdetésre készült, addig a versenyző csapatok és kísérőik robotika bemutatón vehettek részt. De csiszolhatták elméjüket sakkversenyen, ahol Radnai Ádám FIDE mesterrel játszhattak szimultánt. A sportrajongók pingpongozhattak, ugrókötelezhettek illetve csocsózhattak a tornateremben. Akik nyugalmasabb elfoglaltságra vágytak kézműves foglalkozáson készülhettek a húsvétra. Ilyen sokféle szórakozási lehetőség mellett gyorsan elrepült az idő az eredményhirdetésig. Az alábbi eredmények születtek:

3 – 4. évfolyam:   

  1. NABOK Általános Iskola, Középiskola és Kollégium Kossuth Lajos Ált. Isk. és Koll. Tagintézménye – Dömötörök csapata
  2. II. Rákóczi Ferenc Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – Élet csapata
  3.  Zöldliget Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnázium – Zöldligeti baglyok csapata

5 – 6. évfolyam: 

  1. Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája

Húsvéti nyuszik csapata

  1. Zöldliget Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnázium – Eukleidésziak csapata
  2.  István király Baptista Általános Iskola – Kótaj

Istvánosok csapata

7 – 8. évfolyam:  

  1. Zöldliget Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnázium – Észkombájnok csapata
  2. Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája

Pro Team csapata

  1. II. Rákóczi Ferenc Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – Húsvéti nyuszik csapata                 

Gratulálunk a résztvevőknek, és a helyezetteknek.

GALÉRIA