Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Pályaorientációs nap a Kölcseyben

Pályaorientációs nap a Kölcseyben

Idén 2019. október 25-én tartottuk meg iskolánkban a Pályaorientációs napot. A tanulók életkoruknak megfelelő programokban vehettek részt.

Az alsó tagozatosok előzetesen rajzot készítettek „Mi leszek, ha nagy leszek?” címmel. A rajzokból minden tanteremben kiállítást rendeztek. Tanulóink ezen a napon különböző foglalkozásnak megfelelő jelmezbe öltöztek, igy volt tűzoltó, rendőr, állatorvos, pincér. hegesztő. Összesen 9 helyszínen kaptak különböző érdekes, kreatív, gondolkodtató feladatokat.

A felső tagozatos tanulók külső helyszíneken ismerkedtek a szakmákkal. Az ötödikesek a Kalász-tenger Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Kft-hez látogattak, ahol az állattenyésztés és a növénytermesztés munkálataiba pillanthattak bele. A 6. évfolyamosok a Székács Elemér Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnáziumban próbálták ki az iskolában tanulható szakmákat, a műhelyekben, tanboltokban a gyakorlatban közvetlen tapasztalatokat szerezhettek. A 7. évfolyam a Szolnoki Iparkamara szervezésében üzemlátogatást tett a CLAAS Hungária Kft.-nél, valamint az ALOX Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-nél, munka közben láthatták a gépeket, folyamatokat. A 8. évfolyamos tanulókat a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságon fogadta a Kapitány úr, közelebbről ismerkedtek a rendőrség mindennapi munkájával, eszközeivel.

Ezen a napon egy kellemes , élményekkel teli napot töltöttünk el a szakmák világában.

Köszönjük a külső vendéglátók segítségét!

GALÉRIA