Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Pályaorientációs nap a Kölcseyben

A szakmák megismerését szolgáló napon a felső tagozatosok a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai által tartott osztályfőnöki órán játékos formába összegyűjtötték az eddigi ismereteiket. A foglalkozásokat bemutató kisfilmekből sok új információhoz jutottak. Az érdeklődést mérő tesztek visszajelzései segítették a pályairányultság alakulását.

A hetedik évfolyam tanulói a Székács Elemér Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban, a nyolcadik évfolyam tanulói a Karcagi SZC Lábassy János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanműhelyeiben közelről, valós helyzetekben bővítették ismereteiket.

A nyolcadikosok közül többen a Rendőrségen szereztek egy életre szóló élményt.

Az alsó tagozatosok nyolc színtéren nyolc különféle szakmával ismerkedhettek meg. A bútorasztalos, az óvónő, a villanyszerelő, a fogorvos, a védőnők, a kereskedő, a rendőr és a fodrász vendégek szívesen megosztották gondolataikat tanítványainkkal a foglalkozásukról. Minden gyerek nagy érdeklődéssel hallgatta a beszámolókat, belekukkanthattak a felnőttek munkájába.

Minden közreműködőnek köszönetünket fejezzük ki, hogy hozzájárultak a nap sikeres megvalósításához!

GALÉRIA