Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Pályaorientációs nap 2018

Iskolánkban 2018. december 1-jén tanítás nélküli munkanapon tartottuk meg a Pályaorientációs napot, sok vendég meghívásával. A gyerekek korosztályuknak megfelelő programokon vehettek részt.

Az alsós gyerekek a tűzoltók és a rendőrök, nyomozók munkájával ismerkedtek. Játékos akadályversenyen mérték össze a felnőttek munkájával kapcsolatos ismereteiket. A virágkötő néni segítségével a közelgő ünnephez kapcsolódóan ajtódíszeket készítettek.

Az 5-6. évfolyamos tanulók a nap elején tesztek segítségével felmérték, ki milyen területen tehetséges, milyen foglalkozások irányában érdemes tájékozódni. Ebben segítettek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Szakszolgálat munkatársai, akikkel játékos feladatokon keresztül ismerkedtek a különböző szakmákkal. A nap további részében Pályaorientációs vetélkedőn, valamint Szakma activity-n vettek részt. 

A 7-8. évfolyamos tanulók számára a Karcagi Szolgáltatási Centrum Lábassy János Szakgimnáziuma és  Szakközépiskolája pedagógusai hozták helybe a náluk oktatott szakmákat. A kitelepült kis műhelyekben ismerkedhettek a különböző foglalkozásokkal. Ezúton is köszönjük a segítséget, amellyel hozzájárultak a nap sikeréhez. 

GALÉRIA