Üdvözöljük iskolánk weboldalán

„Mondd, szereted az állatokat?”

„Mondd, szereted az állatokat?”

Iskolánk eddig is nagy hangsúlyt fektetett az állatok szeretetére, védelmére; az „Állatbarát Általános Iskola” cím birtokában pedig még inkább kötelességünknek érezzük, hogy diákjainkat együtt-közösen indítsuk el egy állatszerető és tisztelő világ felé.

Célunk az, hogy az utánunk jövő generáció szeresse, tisztelje az állatokat és a környezetet!

De ehhez meg kell mutatni a helyes utat! Ehhez példák kellenek, jó példák, amiket azok mutatnak, akik segítik őket ezen az úton.

Ezen gondolatok jegyében rendhagyó módon terveztük az október 4-i iskolai programot. Megfoghatóbbá, élményszerűbbé szándékoztuk tenni a gyerekek számára ezt a témát, így a hagyományos reggeli rádiós műsort követően a felső tagozatosokat játékra invitáltuk. Az aulában elhelyezett állatvédelemi totó helyes megfejtői pontokat gyűjthettek az iskolai versenyben, illetve közülük az első három helyezettet állatos kulcstartóval díjaztuk. Természetesen a kisebbekre is gondoltunk. Délután az 1-2.osztályosoknak lovas hintózást, a 3-4.évfolyamnak pedig egzotikus sáska bemutatót hirdettünk.

Jó volt látni, ahogy iskolánk apraja-nagyja nyüzsgött ezen a napon! Mindenhol érdeklődő, kíváncsi gyermekszempárokkal találkoztunk, jókedvű zsongással teltek meg az iskolafalak.

Látva mindezt reménykedhetünk abban, hogy ezek a jövőbe vetett kis magjaink célt érnek, és meghatározzák majd a jövőbeli énjüket, felfogásukat és gondolkodásukat az állatokkal való bánásmódjukban.

Mert zárszóként is a megszívlelendő tanács az -ahogyan a rádiós műsor kulcsmondatában is elhangzott – hogy nemcsak az állatok világnapján, de a hétköznapokban sem szabadna elfeledkeznünk a bennünket körülvevő természetről, élőlényekről. Akkor kedvenceink is azt hihetnék, hogy mindennap születésnapjuk van.

                                                                                                                                      Révi-Gulyás Anita

GALÉRIA