Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Mobilitási hét a Kölcseyben

Mobilitási hét a Kölcseyben

Európa szerte 2024. szeptember 16. és 22. között került megrendezésre az Európai Mobilitási Hét. Ebben a tanévben is színes programokkal csatlakoztak a Kölcseys diákok.

A kétkeréken érkező tanulókat rendőr bácsik várták, akik közlekedésbiztonsági szempontból ellenőrizték a kerékpárok állapotát. A jó tanácsok mellé a tanulóinkat apró ám a biztonságos közlekedés szempontjából fontos kerékpár kiegészítőkkel ajándékozták meg. Az ajándék csengők, lámpák, prizmák felkerültek a biciklikre és a láthatósági kiegészítőknek is nagy hasznát veszik majd a borongós őszi időben.

Az iskolaudvaron kialakított akadálypályán tanulóink kerékpáros ügyességüket is kipróbálhatták. A legügyesebbek apró ajándékot, lámpát, lakatot, prizmát kaptak.

Az alsós tanulók az autómentes közlekedés, az Ökos közlekedés témakörben készítettek rajzokat, ezeket az iskola kerítésén egy kiállítás keretében a járókelők is megcsodálhatták.

A hét zárásaként szeptember 20-án, péntek reggel a legtöbb diákunk autó nélkül érkezett az iskolába, ezzel is ösztönözve a többieket az autómentes élet előnyeire.

Köszönjük szépen mindenkinek az aktív részvételt!

GALÉRIA