Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Mi leszek, ha nagy leszek?

Mi leszek, ha nagy leszek?

 

   Még az őszi szünet előtti utolsó napon is zajlott az élet iskolánkban, ugyanis október 27-én rendeztük meg a Pályaorientációs napot, melyen tanulóink tanórai kereteken kívül egy-egy szakma, hivatás berkeibe tekinthettek be.

   Az alsó tagozatos gyerek is nagy izgalommal várták ezt, hiszen igyekeztünk az iskola falain kívüli programmal színesíteni nekik a napot: az osztályok egy-egy törökszentmiklósi helyszínre látogathattak el.

   Várakozással tekintettünk a „nagy kaland” elé, még a reggeli esős idő sem szegte kedvünket, így a szürke, őszi reggelen apró esőkabátos nebulók, gumicsizmás lábak indultak szerte a városban.

   Volt, ahol megnézhettük a kereskedők munkáját, máshol ámuldozva figyelhettük a bedagasztott kenyér útját, miközben ínycsiklandó illatok között vártuk a kóstolást. Megint mások megismerkedhettek a mentők áldozatos munkájával. A bátrabbaktól ujjlenyomatot vettek a rendőr bácsik, vagy éppen az állatorvosi rendelőben vizsgálhattak vérmintát a mikroszkóp alatt.

   Tartalmas és élményekkel teli napot zártunk, melynek során a meglévő ismereteinket bővíthettük. Újabb közösségi élménnyel lettünk gazdagabbak, a megtapasztalással pedig ismét többé válhattunk.

   Köszönjük a lehetőséget a Törökszentmiklósi Mentőállomásnak, dr. Légrádi Attila állatorvosnak, a Dani Fish Állatkereskedésnek, a Szentmiklósi Pékségnek és a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságnak!

GALÉRIA