Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Megérkeztek az idei első PontVelem ajándékok

Megérkeztek az idei első PontVelem ajándékok

   „A PontVelem Okos Program egy országos iskolai program, amely értékes nyereményekkel játékos formában ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a fenntartható életmódra.” (www.pontvelem.hu)

Fontos, hogy a használt elemek, és a mobiltelefonok veszélyeshulladékok, nem kerülhetnek a háztartási hulladékok közé, viszont fontos visszanyerhető anyagokat tartalmaznak! A PontVelem programban országos szinten nagyszerűen működik ezeknek a hulladékoknak a szelektív gyűjtése. Ezért csatlakoztunk ehhez a programhoz rögtön a program indulásakor. Tanulóink így már több mint tíz éve folyamatosan gyűjtik a használt elemeket, akkumulátorokat és a használt mobiltelefonokat, amiért pontokat kapnak, és a gyűjtött pontokért rendszeresen vásárolnak a PontBoltban! Évente ötször szállítják ki az iskolákba a megrendelt ajándékokat.

   Ebben a tanévben tanulóink már 27kg elemet és 13db használt mobiltelefont gyűjtöttek. Az őszi szünet előtt pedig megérkeztek az első ajándékok, amelyek két tanulónknak szereztek örömet.  

Köszönjük a programban résztvevő tanulóinknak, hogy szelektív hulladékgyűjtésükkel is védik környezetünket!

 

GALÉRIA