Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Margit-sziget, Margitsziget, te csodás

Margit-sziget, Margitsziget, te csodás!

 

2021. szeptember 14-én a NTP-ATP-20-0028 számú pályázati azonosítóval rendelkező „Szebben, helyesebben magyarul! 2” A magyar anyanyelvi, valamint a Magyarországon élő nemzetiségek anyanyelvi identitás megőrzését célzó tehetséggondozó programok támogatása projekt keretén belül a második tanulmányi kiránduláson vehettünk részt.

A pályázatban eredetileg tervezett programot módosítanunk kellett, mivel a Magyarság Házában nem rendeznek előadásokat a járványügyi helyzetre való tekintettel.

Gyors átgondolás és szervezés után, Budapest egyik legnagyobb, egyben az ország egyik legrégebbi természetes parkjára esett a választásunk. Irány a Margit-sziget! Az árnyas tölgyekkel, színes virágágyásokkal és rózsaligetekkel szegélyezett sziget az elmúlt századokról tanúskodik. Iskolánk 20 tanulója nagy érdeklődéssel fedezte fel az egykori domonkos rendi apácakolostor maradványait, emellett az egykori királyi házat. Megismerték tanulóink a sziget kialakulásának, elnevezésének történetét, kapcsolatát az irodalom nagyjaival, amelyet a Művészsétány támasztott alá. Játékos „kincskeresés” vezette rá őket a két féle írásmód helyesírási szabályára.

A sziget északi végében található zenélő kutat és a romantikus hangulatú Japánkertet is megtekintettük. A nevezetes fákról és a köztük megbújó Palatinus fürdőről is ejtettünk néhány szót sétánk közben.

Állatokkal találkozni mindig igazi élmény! Egy kis vadaskert is  helyet kapott a nyugalom szigetén, amely üdítő hatással volt tanulóinkra.

A pályázat által lehetőségünk volt ebédet is biztosítani a tanulóknak, amelyet a haza indulás előtt jóízűen elfogyasztottak.

 

Somodiné Sándor Anikó és Kormos Zsuzsanna

 

GALÉRIA