Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kölcseysek a Tehetségek Magyarországa projekt nyitórendezvényén

November 12-én 40 diákunk 5 pedagógus kíséretével vett részt a „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt hivatalos nyitórendezvényén Budapesten, az Akvárium Klubban. Az országból tudomásunk szerint mindössze 6 iskola kapott meghívást a programra, ezért nagyon örültünk, hogy tehetséggondozó munkánk alapján a kiválasztottak közé kerültünk.

A projekt célja a tehetséggondozás működő rendszereinek összekapcsolása és koordinációja, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek korrigálása, a tehetségfejlesztő programok támogatása, továbbá az érintettek környezetének hatékony bevonása a minél eredményesebb megvalósítás érdekében. 

A rendezvényt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta, hogy a tehetségek megtalálása, gondozása nemzetstratégiai ügy, hiszen ez befektetés az ország jövőjébe. Ezt követően a program jelentőségéről, a célkitűzésekről szólt Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár, Bajor Péter a MATEHETSZ ügyvezető elnöke, Dr. Polonkai Mária szakmai vezető és az Új Nemzedék Központ vezetői.

A szakmai konferenciával párhuzamosan az élményszerű tehetségfejlesztés több lehetőségével ismerkedtünk meg. Interaktív standokon különféle képességterületek fejlesztését támogató eszközöket próbáltunk ki, valamint jó gyakorlatként már működő programokba nyertünk betekintést: nyelvi játékok, táblás és logikai játékok, képzőművészeti játszóház, sporteszköz- és hangszerbemutató, élményközpontú természettudományok, természettudományos kísérletek, érdeklődés térkép, önismereti tesztek. A programot a tehetséggondozáshoz kapcsolódó rövid pódiumbeszélgetések színesítették, többek között Bolyki Balázs énekessel, Juhász Roland válogatott labdarúgóval.

Tanulóink Tehetségkártyán gyűjtötték az igazolásokat, hogy mely színhelyeken vettek részt. Azok között, akik legalább 6 állomáson jártak, 5 értékesebb nyereményt sorsoltak ki a szervezők. Négy esetben nekünk kedvezett a szerencse.

Nagyszerű és hasznos program volt, maradandó élményekkel tértünk haza. Tapasztalatainkat a jövőben hasznosítani fogjuk, ezáltal is színesítjük, gazdagítjuk iskolai tehetséggondozó tevékenységünket.

 

                                                                                                            Görömbei Zoltán

                                                                                                                  igazgató

GALÉRIA