Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kölcseys tanuló az Országos Diákparlamenten

Kölcseys tanuló az Országos Diákparlamenten

 

2019.11.13-án került megrendezésre a XII. Országos Diákparlament Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fóruma, amelyen a megye általános - és középiskoláinak, valamint kollégiumainak delegáltjai vettek részt.

Az itt megjelent oktatási intézmények összesen 60 küldöttje képviselte a megyénkben tanuló valamennyi diák érdekeit, köztük Czeglédi Zétény (8. b), a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskola küldöttje.

Az ülésen külön ügyrendet, mandátumellenőrző és szavazatszámláló bizottságot választottak a jelenlévő delegáltak. A több mint három órás program keretében számos, a diákokat érintő téma szerepelt. Szó volt a tankönyvellátásról, az érettségi rendszerről, a tanulók túlterheltségéről, a nyelvoktatás színvonaláról, a diákönkormányzatok pénzügyi helyzetéről, az iskolai étkeztetésről és az iskolák felszereltségétől.

Iskolánk küldöttje felszólalásában a tanulási tapasztalatok témakörében fejtette ki intézménye álláspontját. Értékes hozzászólásai révén azon 12 megyei delegált közé választották, akik képviselhetik diáktársaik érdekeit a 2020 januárjában megrendezésre kerülő székesfehérvári Országos Diákparlamenten. Ezúton is gratulálunk Zétény sikereihez!

GALÉRIA