Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kölcseys tanuló a Megyei Diákparlamenten

Kölcseys tanuló a Megyei  Diákparlamenten

2022.11.23-án került megrendezésre az Országos Diákparlament  Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fóruma, amelyen a megye általános - és középiskoláinak, valamint kollégiumainak delegáltjai vettek részt. Az itt megjelent 26 oktatási intézmény küldöttei képviselték a megyénkben tanuló valamennyi diák érdekeit, köztük Bodnár Nikoletta (8.a), az iskolánk küldöttje. Az ülésen külön ügyrendet, mandátum ellenőrző és szavazatszámláló bizottságot választottak a jelenlévő delegáltak.  Elsőként Kocsis Petronellának, a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) elnökségi tagjának beszámolóját hallgattuk meg az Országos Diáktanács (ODT) elmúlt 2 éves munkájáról és annak eredményeitől. Ezt követően a  delegáltak felszólalásiban számos, a diákokat érintő témát érintettek.

Szó volt a szabad tankönyvválasztás korlátozott lehetőségeiről, a tanulók és a pedagógusok túlterheltségéről, a diákönkormányzatok pénzügyi helyzetéről. Kérésként elhangzott a kollégiumok infrastruktúrájának fejlesztése, az iskolai étkeztetés minőségének javítása,  valamint a a szakköri órák minimum létszámának csökkentése az eddigi 10 főről 5 főre.

Iskolánk küldöttje felszólalásában a tanulási tapasztalatok témakörében fejtette ki intézménye álláspontját. Ezúton is gratulálunk Nikinek!

GALÉRIA