Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kölcsey Gála 2018 március 28.

Március végén színig megtelt az Ipolyi Kulturális Központ Zsigray Julianna színházterme szülőkkel, vendégekkel, mert ezen a napon tartottuk meg hagyományos Kölcsey Gálánkat.

Tanítványaink lázasan készülődtek a bemutatóra.  A próbák egy része megkezdődött már az ősz folyamán, hogy mire színpadra kerülnek a gyerekek, addigra jól kidolgozott produkciót láthasson a nagyérdemű közönség!

Görömbei Zoltán igazgató úr megnyitójában méltatta tanítványainkat, felkészítő tanáraikat, majd Beke László iskolalelkész osztotta meg velünk gondolatait.

Mindkét felvonást nyolcadikosaink keringője nyitotta meg. Szerepeltek mesemondóink, hallhattunk verset, a színjátszók Lázár Ervin darabját vitték színpadra. Aerobikos csoportjaink táncukkal, ugróköteles gyakorlataikkal kápráztatták el a nézőket. Jól megálmodott mozgásos produkciók sokaságát vonultatták fel az osztályok a legkisebbektől a nyolcadikosokig.

Mivel iskolánkban évek óta emelt óraszámú angol nyelvoktatásban részesülnek a gyerekek, ennél fogva sok érdekes angol produkcióval rukkoltak elő. Volt ebben zenés, mozgásos darab éppúgy, mint tréfás jelenet.

Az énekkarosok felemelő műsorát is vastapssal jutalmazta a közönség, hiszen mind alsósaink, mind felsőseink gyönyörű produkciót nyújtottak. Az egyéni ének új színt vitt az előadók sorába.

A sok tehetséget felsorakoztató két felvonásos műsor a tanárok boszorkánytáncával zárult, mely nagy sikert aratott a nézők körében.

Nagy örömünkre szolgált, hogy rendezvényünket jelenlétével megtisztelte Szász Veronika, a Baptista Szeretetszolgálat Dunán inneni területi igazgatója, Oros Róza a Baptista Tehetségsegítő Tanács elnöke, valamint Markót Imre, városunk polgármestere.

Bízunk benne, mindenki jól szórakozott!

 Egy év múlva újabb gálára várjuk majd az érdeklődőket!

Szakál Károlyné igazgatóhelyettes

GALÉRIA