Üdvözöljük iskolánk weboldalán

KITÜNTETETT PEDAGÓGUSAINK

KITÜNTETETT PEDAGÓGUSAINK

   A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át a szervezet munkatársai, önkéntesei.

   A díjátadó ünnepséget Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke imádsággal nyitotta meg, majd Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke az alábbi szavakkal köszöntötte a résztvevőket:

   „Ha pedig valaki egy mérföldnyi útra kényszerít, menj el vele kettőre…” Igazi szeretetszolgálatos mondat ez. (…) Jézus elmegy a hajléktalan magányába, az erőszakot, bántást szenvedett szégyenébe, az éhező nyomorába, az elhagyott megalázottságába, az árva reménytelenségébe, a meleg bizonytalanságába, a csekkel alá temetett család szegénységébe, a kicsúfolt gyermek szomorúságába, az ügyetlen kisdiák bátortalanságába, ahogy a túlhajszolt szeretetszolgálati munkatárs fáradtságába is. Tudom, ez a szeretet van a Ti szívetekben is. Mert nem csak azt tettétek meg, ami a törvényekben, előírásokban benne van. Többet tettetek meg, mint ami a munkaköri leírásotokban benne van. (…) Mert minél nagyobb körülöttünk a bizonytalanság, a feszültség, annál inkább szükség van szeretetre. A szeretetre, amely többet tesz, mint a törvények, szabályok, követelmények, munkaköri leírások elvárnak. A szeretetre, ami felemel, elfogad, meggyógyít, túllendít, erőt ad, méltóságot hoz, amiért érdemes szolgálni. Ez vagytok Ti! Ez a Szeretetszolgálat!” 

Az idén iskolánk két pedagógusa is elismerést kapott:

- KOVÁCS  JUDIT a „Minden Tisztelet Érem”,

- GÖRÖMBEI ZOLTÁN „Az év Intézményvezetője” kitüntetésben részesült.

Gratulálunk!

 

GALÉRIA