Üdvözöljük iskolánk weboldalán

II. Országos Baptista Robotika Találkozó a Kölcseyben

II. Országos Baptista Robotika Találkozó a Kölcseyben

2019. után immár második alkalommal került sor a Baptista Pedagógiai Intézet és iskolánk, a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája közös szervezésében az Országos Baptista Robotika Találkozóra. Sajnos a pandémia miatt az előző két évben nem lehetett találkozókat szervezni, ezért már nagyon várták a robotikás diákok ezt az eseményt, mely lehetőséget ad a szakmai tapasztalatcserére, kapcsolatteremtésre, az azonos érdeklődési körű gyerekek együttműködésére, az ismeretek bővítésére. Idén Kótaj, Nyírbogdány, Kisújszállás és Törökszentmiklós baptista általános iskolásainak, valamint Bodrogról a Bölcsesség Kezdete Oktatási Központ, felekezeti fenntartású intézményének kezdő szintű csapatai vetélkedtek egymással.

A program elején Görömbei Zoltán igazgató úr köszöntötte a vendégeket, köztük Szász Veronikát, a Baptista Szeretetszolgálat Oktatási Intézményfenntartó Központ Dunáninneni területi igazgatóját, Varga Piroskát, a BSZ Oktatási Intézményfenntartó Központ gazdasági igazgatóhelyettesét, Galambosné Halbauer Juditot a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársát, valamint a megjelent baptista intézmények vezetőit, a bemutatókon és a vetélkedőn részt vevő robotikásokat, és az érdeklődő harmadik évfolyamos kölcseys diákokat.

A szakmai program két részből állt:

Robotika bemutatókat láthattunk kisújszállási és törökszentmiklósi diákok részvételével, valamint a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapatának tagjaitól, akik szintén e két intézmény tanulói:

  • Kossuth 1. osztályos robotikásai (5 fő): Robot programozási bemutató (méhecske, LEGO)
  • Kölcsey középhaladó csoportja (7 fő): Robot szumó bemutató
  • Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata (5 fő)

·         Rescue Line katasztrófa szimulációs robotbemutató. Rescue Maze katasztrófa szimulációs robotbemutató.

·         RGB színérzékelés programozása C alapú programnyelven, változó környezeti tényezők figyelembevételével.

·         CAD szoftverek, és 3D nyomtatás alkalmazása a junior robotikában.

·         Összetett szenzoros érzékelés, gépi látás programozása.

A vetélkedőn 5 intézmény 11 csapatának mintegy 25 kisdiákja mérhette fel tudását. A lényeg a tapasztalatszerzés volt, ezért a csapatok arany, ezüst és bronz minősítést érhettek el, minden kisdiák nyakába került érem. A minősítés eredménye:

Arany minősítés: EV3Team (Törökszentmiklós), Robotok duó (Kisújszállás), Robot team (Törökszentmiklós), NABOK Robot team (Kisújszállás)

Ezüst minősítés: Űrdongók (Kótaj), Bad boys (Törökszentmiklós), Robot vezérek 1. (Nyírbogdány),

Bronz minősítés: Bodrog csapat (Bodrog),  Mikro chip (Törökszentmiklós), Autobotok (Kótaj), Robot vezérek 2. (Nyírbogdány),

Köszönjük a felkészítő tanárok munkáját, hiszen a Baptista robotikások családja az ő munkájuk által bővül folyamatosan. A rendezvény szervezésében, a bemutatók előkészítésében pedig köszönjük Abán Csaba, a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársának, a Baptista Szeretetszolgálat Robotika Csapat vezetőjének munkáját, aki egész év során folyamatosan mentorálja az intézményekben folyó robotika oktatást.

Találkozzunk jövőre is!

Szabó Zoltánné

robotika műhely vezetője 

GALÉRIA