Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Időszaki Szelektív Hulladékgyűjtő Verseny

Időszaki Szelektív Hulladékgyűjtő Verseny

 

     Ahogy az korábbi években is, a Fenntarthatósági Témahét keretei között került megrendezésre az őszi Időszaki Szelektív Hulladékgyűjtő Verseny. A gyerekek október 5 és november 20 közötti gyűjtései vehettek részt a versenyen. A 6 hetes verseny célja a háztartásokban keletkező használt elemek, mobiltelefonok és e-kütyük begyűjtése volt. A versenyben való részvétel feltétele volt, hogy az iskola részt vegyen a PontVelem Okos Programban és regisztrálva legyen a 2020. évi Fenntarthatósági Témahétre. Természetesen mindkét feltételnek megfeleltünk, hiszen iskolánkban kilenc éve folyamatosan gyűjtjük a használt elemeket és a mobiltelefonokat, és még 2019-ben regisztráltunk a 2020-as Fenntarthatósági Témahétre.

     Az első öt hét végéig mindkét kategóriában a második helyen álltunk, ezért segítséget kértünk a szülőktől a gyűjtés megélénkítésére. A hatodik héten így 298 kg elem és közel 200 db mobiltelefon érkezett. Rózant Ferenc 5.a, és Tömösvári Márk 5.b osztályos tanulók kimagaslóan sok elemet hoztak, Nagy Szabolcs 5.b osztályos tanuló pedig rengeteg mobiltelefont, ezzel nagyon sokat segítettek a versenyben. Ezúton is nagyon köszönjük a szülők és tanulóink segítségét, és támogatását.

     Nagy örömünkre sikerült a megyében mindkét kategóriában első helyen végeztünk, így iskolai alapítványunk 35-35 000 Ft értékű támogatást kap majd!

GALÉRIA