Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Harmadik alkalommal vettük át az „Állatbarát Általános Iskola” címet

Harmadik alkalommal vettük át az „Állatbarát Általános Iskola” címet

 

2024. június 16-án az Állatorvostudományi Egyetemen, Budapesten, harmadik alkalommal vettük át az „Állatbarát Általános Iskola” címet. Ezt a címet idén 126 általános iskola nyerte el, és azon kívül nagyon sok bölcsőde, óvoda, középiskola, gyógypedagógiai intézmény és gyermekotthon is. Ez összesen 490 intézményt jelent most. https://allatvedelemgyerekeknek.hu/bejegyzesek/hirek/490-oktatasi-intezmeny-kapta-meg-az-allatbarat-cimet/

A rendezvényt Dr. Vetter Szilvia nyitotta meg. Köszöntőt mondott Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, és Gregor Bernadett Jászai Mari díjas színésznő, a „Közös ügyünk az állatvédelem” Alapítvány kuratóriumi tagja. Ezt követte az oklevelek és az Állatbarát Nagykövet címek átadása, és a nagykövetek esküje.

Délután állatvédelmi továbbképzésen vettünk részt, amelyet az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja szervezett. Az előadók között volt Dr. Vetter Szilvia PhD. az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője, Dr. Koska Hedvig állatorvos, az „Állatvédelem gyerekeknek” oldal főszerkesztője, Prof. Dr. Paulovics Anita, a Miskolci Egyetem dékánhelyettese, Szűcs Attila, a Pannon Egyetem mesteroktatója, Dr. Osztoicsné Czéder Anita rendőr alezredes, a BRFK Bűnmegelőzési Osztályának vezetője, Fekete Zsombor játéktervező, Dr. Tóth Szabina vadállatmentő állatorvos és Bódog-Csek Judit mesterpedagógus. A program egy kerekasztalbeszélgetéssel zárult. Petrus Krisztina volt a rendezvény bemondója, és a kerekasztalbeszélgetés moderátora.

Jó volt látni, hogy milyen sokan elkötelezettek az állatvédelem pedagógia mellet, akik tudnak, és akarnak is tenni az állatokért. Nagy megtiszteltetés volt ezen a rendezvényen részt venni. Célul tűztük ki, hogy jövőre, de legkésőbb két év múlva megszerezzük az „Örökös Állatbarát Általános Iskola” címet is. Ezúton köszönöm mindenkinek, aki iskolánkat segítette, támogatta e nemes cím megszerzésében!

GALÉRIA