Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Fenntarthatósági témahét hatodszor

Fenntarthatósági témahét hatodszor


     2021-ben április 19 és 23 között került megrendezésre a Fenntarthatósági Témahét. Iskolánk hatodszor vett részt ebben a rangos, országosan megszervezett környezetvédelmi programsorozatban. Idén a témahét kiemelt témái voltak a következők: az erdő mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság és a fenntartható közösségek. Már év eleje óta nagyon készültünk a témahétre. Továbbképzésen, webináriumokon vettünk részt azért, hogy ezalkalommal is a lehető legtöbb programban, versenyen és pályázaton tudjunk indulni.

     Ezen a héten az alsó tagozat éppen visszatért jelenléti oktatásba, míg a felsősök folytatták az online tanulást. Sajnos emiatt az ekkorra tervezett hulladékgyűjtést későbbre kellett halasztanunk, és a kapcsolódó versenyekre való felkészülés is nehézségekbe ütközött. Ennek ellenére a témahét keretében 27 pedagógus összesen 130 tanítási órát tartott, ez átlagosan közel 5 órát jelent. Osztályonként átlagosan 7 óra került megtartásra. A legtöbb óra angolból, vizuális kultúrából, énekből és napközis foglalkozásból lett megtartva, ez alsóban 66, felsőben 64 órát jelent. A nehéz körülmények ellenére ez igen magas számnak tekinthető. A tanórákon készült rajzokat, posztereket aulánkban kiállítottuk, hogy mindenki megcsodálhassa.

     A megtartott tanórákon kívül az időszaki szelektív hulladékgyűjtő versenyen, a „Diákok és tanárok a fenntarthatóságról” - kutatási programban, a „Reduce, Reuse and Recycle” kapszulakollekció-pályázaton és a ZöldOkos Kupa Magonc és Palánta versenyén is részt vettünk, valamint fákat ültettünk, az elhalasztott hulladékgyűjtést is megszerveztük.

     Köszönjük a PontVelem Nonprofit Kft.-nek a szervezést, a segítséget és a támogatást. Reméljük, hogy jövőre semmi sem zavarja meg a témahét megszervezését, és a most szerzett tapasztalatainkat sikeresen kamatoztathatjuk.

 

                                                                                                                                           Kovács Judit

                                                                                                                                 Öko munkaközösség vezető

 

 

GALÉRIA