Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Fenntarthatósági Témahét

Fenntarthatósági Témahét

 

Ebben a tanévben április 22 és 26 között már kilencedik alkalommal vettünk részt a Fenntarthatósági Témahéten.

Az előkészületek már hónapokkal korábban elkezdődtek. A tavaszi hulladékgyűjtést április 16-án megtartottuk, és ez a program is tökéletesen illeszkedett a témahét tartalmához és szellemiségéhez. A „Diákok a fenntarthatóságról” című kutatássorozat kérdőíveit 5 osztályunk töltötte ki.

Április 22-én a Föld napi műsorral készült az 1.a osztály. Nagyon színvonalas kis műsort adtak nekünk. A Fenntarthatósági Témahetet is ekkor nyitottuk meg.

Kiemelt téma volt ebben a tanévben a levegő és élővilága, szabadidő, körforgásos gazdaság, hulladék és tudatos fogyasztás. A megadott témákat kidolgozott tematikus óratervek és mintaprojektek segítségével dolgoztuk fel a hagyományoknak megfelelően minden egyes osztályban. A témahét honlapján megjelenő online tanórákat, minta projekteket, vagy azok részleteit is felhasználtuk. Alsó tagozaton a „A szemétnek is lehet egy új élete”, a „Tiszta levegőt!”, míg felsőben a „A hulladék és a szennyezés témaköre az angol nyelvi kommunikációs kompetenciák” és a „Szabadidő – Horgászat – Magyarország ragadozó halai” óravázlatok voltak a legnépszerűbbek.

Április 25-án 2 osztályunk részt vett a „TeSzedd – önkéntesen a tiszta Magyarországért 2024” szemétszedési akcióban. Ennek során 8 zsák szemét összegyűjtésével tisztították meg iskolánk tágabb környezetét.

A PontVelem Okos Program ebben az évben is a Fenntarthatósági Témahéthez igazodva hirdette meg az országos GyűjtsVelem Időszaki Szelektív Hulladékgyűjtési Versenyt. A öthetes verseny célja a háztartásokban keletkező használt elemek és mobiltelefonok iskolai begyűjtése. Ezen a versenyen az idén is nagy lelkesedéssel vesznek részt diákjaink. A gyűjtés segítését ezúton köszönjük a szülőknek.

                Jövőre is szeretnénk részt venni a Fenntarthatósági Témahéten. Reméljük, hogy akkor néhány osztályunkkal a NEFAG-hoz, mint külső látogatási helyszínre is sikerül eljutnunk. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki a témahét tervezésében és lebonyolításában részt vett, vagy bármi módon támogatott bennünket!

 

 

GALÉRIA