Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Erdei vándortábor a Pilisben

Erdei vándortábor a Pilisben

2020. július 27 és augusztus 2 között 25 diákunk, 2 vendégdiák és 7 felnőtt kísérő vett részt a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája által szervezett gyalogos erdei vándortáborban, a Pilisben.

Sok izgalom előzte meg már a tábor megszervezését is, hiszen a koronavírus pandémia miatt bevezetett digitális oktatás nehézzé tette a jelentkezést, és a befizetéseket, majd az utolsó pillanatig aggódtunk, hogy tényleg rendben lesz minden, és elmehetünk a Pilisbe. Szerencsére minden jól alakult. 2019-hez viszonyítva 7 diákkal többen jöttek el a táborba, így több felnőtt kísérőre volt szükségünk. Természetesen hatalmas élmény volt az idei tábor is. Büszkén emlékszünk vissza, hogy egy hét alatt 75 kilométert gyalogoltunk, hogy milyen sokat nevettünk, és milyen szép fényképeket készítettünk. A szabad strand, a bobozás, a szalonnasütés és az erdei iskolai vizsgálódás felejthetetlen volt, de látnivalóban nem volt hiány: a Holdvilág-árok, a Lajos-forrás, a Vasas-szakadék,a Dömör-kapu, a Prédikálószéki-kilátó, a Spartacus-ösvény, Visegrádon a Salamon-torony és a Fellegvár, mind-mind örök emlékként marad meg emlékezetünkben és szívünkben. A tábor végére igazi csapattá kovácsolódtunk. Egy jó csapattá.

Testileg és lelkileg megerősödve tértünk haza egy hét után. Már a táborban arról ábrándozunk, hogy jövőre is lesz nyár, és ha nyár, akkor vándortábor. Egy év múlva szeretnénk együtt gyalogolni és táborozni a Bakonyban!

Nem feledkezhetünk meg azonban azokról sem, akik támogattak bennünket: az iskolavezetésről, a Törökszentmiklósi Önkormányzatról, a törökszentmiklósi Baptista Gyülekezetről, és természetesen a szülőkről, akik mellettünk álltak a szervezésben és a gyerekek felkészítésében. Köszönjük!

GALÉRIA