Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Erdei vándortábor a Bakonyban

Erdei vándortábor a Bakonyban


2021. augusztus 4 és 10 között 32 diákunk, és 8 felnőtt kísérő vett részt a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája által szervezett gyalogos erdei vándortáborában, a Bakonyban.

Sok izgalom előzte meg a tábor megszervezését az idén is, mivel a digitális oktatás nehézzé tette a jelentkezést, és a befizetéseket. Szerencsére minden jól alakult. 2020-hoz viszonyítva 5 diákkal ismét többet tudtunk elvinni a táborba.

A tábor egy hete alatt 70 kilométert gyalogoltunk, sokat nevettünk, ahol tudtuk, ott segítettük egymást, és így egy jó közösséggé kovácsolódtunk. A nagy eső a hegyen, a bicikliversenyzők bíztatása, a csillaghullás, a „Totem” tábor felfedezése, a „nagy dinnyeevés”, a szalonnasütés és az éjszakai túra mind felejthetetlen élmény volt. Látnivalóban is nagyon gazdag volt a tábor: a Kerteskői-szurdok, az Odvaskői-barlang, a Vajda Péter-kilátó Kőris-hegyen, a Pannon Csillagda, a Hubertlaki-tó (Bakonyi „Gyilkos-tó”), és a Szárhegyi-kilátó örök emlékként marad meg emlékezetünkben és szívünkben. A tábor végére többen megfogalmazták, hogy olyan jó lenne még maradni. Élvezni a tiszta levegőt, az erdei nyugalmat, a madárdalt, és persze egymás társaságát.

Augusztus 10-én feltöltődve jöttünk haza. Testileg és lelkileg megerősödtünk, és már arról ábrándoztunk, hogy jövőre is lesz nyár, és ha lesz nyár, akkor lesz vándortábor is. Még nem tudjuk, hogy egy év múlva merre vándorlunk. Talán a Bükkbe, talán a Mecsekbe, vagy a Zempléni-hegységbe visz az utunk. De ha rajtunk múlik, akkor ennek a történetnek még lesz folytatása.

Nem feledkezhetünk el arról, hogy milyen sokan támogattak bennünket a tábor megszervezésében, előkészítésében és lebonyolításában. Köszönjük az Országos Erdészeti Egyesületnek, a Törökszentmiklósi Önkormányzatnak, az iskolavezetésnek, és természetesen a szülőknek a sok segítséget! 

GALÉRIA